İşte Kayseri'de 2016 yılına damga vuran haberler...

8 OCAK 2016/ "GİZLİ RADAR" SÜRÜCÜYE TUZAK..

Özel Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN / Kayseri Barosu avukatlarından Özgür Aslan, Nevşehir'e duruşmaya giderken, trafik ekiplerinin gizli radarından 378 TL ceza yedi. Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuran Avukat Özgür Aslan, Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nin kararını da emsal olarak gösterdi. Mahkeme, 'sürücüye tuzak' olarak nitelendirdiği gizli radarın kestiği cezayı iptal etti. Av. Aslan bir çok sürücüyü emsal kararlar ile bu cezadan kurtarmaya devam ediyor. 

14 Ocak 2016/ REKTÖR 'GÜVEN' OLDU

Özel Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN / Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü'ne, seçimlerde 359 oy alan Prof. Dr. Muhammed Güven'i atadı. Prof. Güven, rektör olduktan sonraki ilk açıklamayı gazetemize yaparak, "Bir taraftan ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak bir üniversite olmaya çalışırken, diğer taraftan da ülkemize zarar verecek, ülkemizin gelişiminin önünü tıkayan, her türlü oluşuma karşı gerekli mücadelemizi yapacağız" dedi.

20 OCAK 2016/ KAYSERİ'NİN İLK 'PARALEL' TUTUKLAMASI

Kayserili İşadamı Hamdi Kınaş, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle ‘terör örgütüne finans sağlamak’ suçundan tutuklandı. Kınaş, Kayseri'de paralel yapıdan tutuklanan ilk iş adamı oldu.

23 OCAK 2016/ CHP'YE ÇİRKİN SALDIRI

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN, Şeyda AŞATIR / Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanlığı'na gece yarısı bir grup tarafından çirkin saldırı gerçekleştirildi. Siyah çelenk bırakan grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına hakaret içerikli sözlerin yazılı dövizleri, acı biberlerin bulunduğu şeffaf poşetleri ve müzik kasetlerinin üzerine yazılan hakaret içerikli sözleri, İl Başkanlığı önüne bıraktılar. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

1 ŞUBAT 2016/PARALEL YÜZSÜZLÜK

Haber: Şeref KAHRAMAN / Cumhurbaşkanını bilerek tescilli paralelcilerle  ile aynı fotoğraf  karesine soktular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu gerçekleştirdiği Kayseri ziyareti yankıları sürerken dikkatler,  Ticaret Odası'nın 120. Onur Yılı gecesinde çekilen fotoğraf karesine çevrildi. 

4 ŞUBAT 2016 / KOMANDO TUGAYI'NIN "SUR" ŞEHİTLERİ

Haber: Şeref KAHRAMAN / Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sancağında iki altın madalya bulunan ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde geçici görev ile bulunan Kayseri 1. Komando Tugayı, bugüne kadar 6 şehit verdi.

8 ŞUBAT 2016/ PARALEL İŞADAMLARINA "FETÖ" GÖZALTISI

Haber: Azim DENİZ / Kayseri'de Cemaat'e finans sağladığı iddia edilen Kayserili 12 işadamına yönelik operasyon başlatıldı. Cemaate finans sağladıkları iddiasıyla iş adamlarına yönelik Kayseri’de yapılan paralel  operasyonda beş işadamı gözaltına alındı. Aralarında KTO’nun 120. Onur Yılı programında Cumhurbaşkanı ile aynı resim karesine giren paralelci iş adamlarının da bulunduğu beş kişinin yurtdışına kaçtığı öğrenildi. Türkiye’de saklanan iki iş adamına ise ulaşılamadı. 

11 ŞUBAT 2016/ ŞEHİDİMİZİ GÜN GÖREMEDEN SONSUZLUĞA UĞURLADIK

Haber-Foto Şeyda AŞATIR-Ekrem NAZLI/ Şırnak'ta PKK’lı teröristler tarafından zırhlı polis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü, Memleketi Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi’nin Güzelöz Mahallesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

13 ŞUBAT 2016/ EL-NUSRA VE EL-KAİDE TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda El-Kaide ve El-Nusra terör örgütüne üye 9 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü El-Kaide ve El-Nusra’ya yönelik yaptıkları operasyonda M.Ö., A.K., A.Ö., G.S., S.E., Ö.K., H.İ.K., V.K. ve Ö.B. gözaltına alındı. İfadelerinin ardından M.Ö., A.K., A.Ö., G.S., S.Ö. ve Ö.K. serbest bırakılırken, H.İ.K., V.K. ve Ö.B. ise mahkemeye sevk edildi.

22 ŞUBAT 2016 / ÖĞRETMEN TECAVÜZ ETTİ/ KIZ ÖĞRENCİ İNTİHAR ETTİ, İntiharın arkasında tecavüz mü var?

Haber: Şeref KAHRAMAN / Kayseri’de geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki lise öğrencisi C. B. K. polis babasının tabancasıyla başına ateş ederek intihar etti. Genç kızın arkadaşları, okulda bir öğretmeni tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek, sosyal medyadan Vali Orhan Düzgün'e şikayette bulundular. Vali Orhan Düzgün'e yapılan bir şikayette, "Vali Orhan amca, yardımcı olun lütfen, okuldaki herkesin psikolojisi bozuldu. İntihar haberini duyan hoca kaçtı. Bu olayın üzeri kapanmasın Orhan amca lütfen" denildi.

27 ŞUBAT 2016 / BÖYLE UĞURLAMA GÖRÜLMEDİ

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN / Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kalleşçe şehit edilen Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan'ın Ağırnas'taki arkadaşları ve yeğenleri onu eşi benzeri görülmemiş şekilde son kez uğurladı. Şehidin arkadaşları ve yeğenleri cenaze namazının ardından top arabasına bindirilen şehidimizin cenazesini mezarlığa kadar geri geri yürüyerek şehide arkalarını dönmediler.

5 MART 2016/ Farklı iddialarla bir çok kere gözaltına alınan Boydaklar, ilk kez FETÖ/PDY suçlamasıyla gözaltına alındı

7 MART 2016/ BOYDAKLAR TUTUKLANDI

Haber: Şeref KAHRAMAN / Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri tarafından cuma sabahı FETÖ /PDY'ye finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, pazar sabah:03.00'a kadar süren sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Erol Boydak ile Murat Bozdağ ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

13 NİSAN 2016 / HERKES KAYSERİ'DEKİ PATLAMAYI KONUŞTU

İŞTE O ŞİDDETLİ GÜRÜLTÜNÜN SEBEBİ...

Haber: Şeref KAHRAMAN, Şeyda AŞATIR / Kayseri'de dün akşam saatlerinde çok şiddetli patlama sesi vatandaşı tedirgin etti. Şehir merkezi, ilçeler hatta Nevşehir ve Ürgüp’te bile hissedilen patlama sesi korku yaratırken vatandaşlar sosyal medyadan birbiri ardında patlamayla ilgili paylaşım yaptı. Canlı bomba, trafo patlaması, Derevenk viyadükü için dinamit patlatıldığı gibi büyük bilgi kirliliği yaşandı. Gerçek çok geçmeden anlaşıldı ve F-16'nın ses duvarını aşması sonucu gerçekleşen sonik patlama nedeniyle gürültü çıkardığı öğrenildi.

18 NİSAN 2016/ Gazi oldu; Onurlandı, Şehit oldu; Nurlandı

YİNE KALLEŞ SALDIRI

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN / Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin zırhlı araca yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Hüseyin Danacı memleketi Kayseri'de dualarla, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Danacı 3 ay önce operasyon sırasında roketli saldırıda koluna isabet eden şarapnelle yaralandı, 2 ay süren tedavisinin ardından 28 gün önce yeniden gittiği görev yeri Şırnak'ta şehit oldu.

19 NİSAN 2016 / ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI'NDA 3 TAHLİYE

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN / Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilerek öldürüldüğü iddiasıyla ilgili Yargıtay'ın usul yönünden bozma kararı nedeniyle yeniden görülen davada, mahkemenin daha önce verdiği karar değiştirilmezken, 3 tutuklu sanık cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi. 

21 NİSAN 2016 / TARİH ÖĞRETMENİNE 54 YIL HAPİS, İKİNCİ KARAMAN VAKASI,

HABER: ŞEREF KAHRAMAN/ Kayseri'de 5  öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Sümer Anadolu Lisesi'nde görevli tarih öğretmenine 54 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Gizli görülen ve kimsenin duruşma salonuna alınmadığı davada sanık öğretmeni iki avukat savundu.

27 NİSAN 2016/ ÖMER GÜLSOY KTO MECLİSİ'NDE KOLTUĞA OTURDU

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR/ Kayseri Ticaret Odası Nisan ayı olağan meclis toplantısını geçtiğimiz ay seçilen çiçeği burnunda Meclis başkanı Ömer Gülsoy başkanlığında toplandı. İlk toplantısını yapan Gülsoy birlik ve beraberlik mesajı vererek başladığı konuşmasında, “Artık burada ticaret konuşulmalı. Siyasetin değil ticaretin konuşulduğu bir meclis olacak. Çatışan değil çalışan meclis olacak” dedi.

3 MAYIS 2016/ KAYSERİ LİSESİ MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi uyguladığı projelerle Kayseri tarihini geleceğe taşımaya devam ediyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, müzenin açılışında yaptığı konuşmada bir şehrin, kültürel tarihin gelecek nesillere aktarılmasıyla marka şehir haline gelebileceğini söyledi. 

25 MAYIS 2016 / ÖZHASEKİ 'BAKAN' OLDU

AK Parti Genel Başkanı Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 65. Hükümeti sunmasının ardından kabinede yer alan isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıkladı. Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanı oldu. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın yerine ise Nihat Zeybekçi getirildi.

4 HAZİRAN 2016/ YIL 2016… SAĞLIKTA GELİNEN SON NOKTA!

Haber-Foto: Şeyda AŞTIR/ Vefat eden eşini ziyarete giden 80 yaşındaki Halit amca, mezarlıkta birden fenalaştı. Ölümle burun buruna gelen Halit amca, taksicinin yardımıyla gittiği Sağlık Ocağından, en yakın olan Medical Palace ve Özel Melikgazi Hastanelerinden ‘doktor yok’ bahanesiyle geri çevrildi. Zamanla yarışan Halit amca bu kez Memorial Hastanesine gönderildi. Memorial hastanesi ekibin kapıda karşıladığı Halit amca başarılı bir operasyonla kalbine pil takılarak hayata döndürüldü. Hastaneye gittiğinde nabzı yok denecek kadar az olan Halit amcanın bugün taburcu olması bekleniyor.

18 HAZİRAN 2016/ İMAM, CHPLİ VATANDAŞIN NAMAZINI KILDIRMADI

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR/ Pınarbaşı Kurttepe köyünde vefat eden 58 yaşındaki Çavuş Durmuş için köyün imamı ne sala okumak istedi nede cenaze namazını kıldırmak… Köyün imamı Z. G.’nin gerekçesi ise akıllara durgunluk verecek cinsten. Çavuş Durmuş’un salasının okunmaması ve namazının kıldırılmamasının tek sebebi CHPli olup solcu olması. Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Kayseri İl başkanı Feyzullah Keskin, “En son siyasetin, ayrışmanın olacağı yer din boyutuyken bu mübarek ramazan ayında kendini bilmez, hadsiz, ahlaksız imam cenaze namazını kaldırmamaya kadar ileri gidiyor” diye konuştu.

24 HAZİRAN 2016/ İMAM SKANDALI

Haber: Şeref KAHRAMAN, Şeyda AŞATIR / Kayseri'nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre bir imamın 22 Haziran gecesi hastaneye kaldırılarak, makatının içinde kalan salatalık ameliyat ile çıkarıldı. İmam hakkında 'kronik eşcinsel' raporu hazırlandığı iddia edildi.

30 HAZİRAN 2016/ KAYSERİ'NİN EN 'AĞIR' DAVASINDA KARAR/ ÖRGÜT DAVASI ÇÖKTÜ, 27 SANIKLI ÖRGÜT DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI

Haber: Şeref KAHRAMAN / Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 Ekim 2014’te başlattığı şafak operasyonunun ardından Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı suç örgütü iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında işadamlarının bulunduğu 27 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Tüm sanıklar hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olma, örgüt adına suç işleme, örgüte yardım etme' suçlarından beraat verilirken, tutuklu sanık H.A.'ya Cengizhan U. cinayetinden 25 yıl, tutuklu sanık E.A.'ya ise Mustafa E. cinayetinden 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 6 sanığa 'silah bulundurma' suçundan 10'ar ay hapis cezası verildi. 

14 TEMMUZ/ OĞLU POLİSLERİ ŞEHİT ETTİ, BABASI POLİS ÇOCUĞUNU!

Özel Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN / Şanlıurfa'da 3 polisi şehit ettikten sonra polisle girdiği çatışmada ölen H.D.E.'nin uzman çavuş babası H.E.'nin 3 yıl önce Pınarbaşı'nda bir düğünde polis çocuğunu maganda kurşunu ile vurduğu iddia edildi.

EXPRESS BASKI / 16 TEMMUZ/ DEMOKRASİ İÇİN AYAKTAYIZ

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR-Şeref KAHRAMAN/ Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir grup askerin 'askeri kalkışması'nın ardından Kayseri'de halk gece yarısı sokaklara döküldü. Türkiye'nin en büyük meydanlarından Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yüzbinlerce Kayserili darbe teşebbüsüne karşı ayaklandı.

18 TEMMUZ/ DARBE ŞEHİTLERİMİZ

Haber: Şeref KAHRAMAN / Türkiye’de demokrasiyi askıya almak üzere 15 Temmuz gecesi gerçekleşen menfur darbe girişimi sonrası çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizden 3'ünün Kayserili olduğu öğrenildi.

23 TEMMUZ/ KAYSERİ’DE DARBE PROVASI MI YAPILDI?

Haber: Şeyda AŞATIR/ Kayseri’de, darbe girişiminin yapıldığı tarihten 3 ay önce yani 12 Nisan 2016 tarihinde Kayseri ve civarında paniğe neden olan bir patlama sesi duyuldu. Saatler sonra yetkililer, o şiddetli patlamanın nedeninin Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı’ndan havalanan bir jetin ses duvarını aşmasından kaynaklandığını açıkladı. İddialara göre 15 Temmuz’da planlanan darbe girişimi için, jetin alçak uçuş ve ses duvarını aşarak,  halk üzerinde nasıl bir etki yapacağı test edildi. 

25 TEMMUZ 2016 / "EVET. DARBE PROVASI YAPMIŞLAR"

Haber: Şeyda AŞATIR / 15 Temmuz darbe girişiminin soruşturması sürerken, Kayseri'de ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Cumartesi günü  'Kayseri'de Darbe provası mı yapıldı?' başlıklı manşet haberimizin ardından İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. 12 Nisan 2016 tarihinde Kayserililerin sokaklara dökülmesinin sebebi olan patlama sesinin darbecilerin provası sırasında yaptığı ‘Sonic Patlama’ olduğu ortaya çıktı.

1 AĞUSTOS / BOYDAK YÖNETİCİLERİ TUTUKLANDI

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN / Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ve diğer 4 kişi geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından tutuklandı.  

6 AĞUSTOS / HACI BOYDAK FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Geçtiğimiz gün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra sağlık sorunu nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak, cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı.Boydak, mahkemece tutuklandı. 

8 AĞUSTOS 2016 / TÜRKİYE BUGÜNÜ UNUTMAYACAK

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN / Kayseri'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne yüz binler katıldı. Büyük coşkunun yaşandığı mitingde meydan tıklım tıklım doldu. Kayseri'de siyaset, iş, sanat, spor dünyası Cumhuriyet Meydanı'na akın etti.  Demokrasi nöbetinin 24’üncü günü nedeniyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşların "idam, idam isteriz" şeklindeki sloganlarına "İdam inşallah meclise gelecek, o zaman fikrimizi söyleyeceğiz sizin gibi" dedi.

11 AĞUSTOS 2016/ YÜZLERCE İŞADAMINA FETÖ OPERASYONU

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN/ Kayseri'de sabah saatlerinde 400 polisle aralarında KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan, AK Parti Eski İl Başkanı Ömer Dengiz'in bulunduğu 120 iş adamına FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkarıldı. İş adamlarının ev ve iş yerlerinde başlatılan aramalar sürerken, yakalanan çok sayıda işadamı sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet'e götürüldü.

19 AĞUSTOS / BOYDAK HOLDİNG'E KAYYUM

Boydak Holding'e FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 kişilik kayyum atandı. 8 farklı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding şirketler grubunun tüm şirketlerine kayyum ataması yapıldı. 

6 EYLÜL 2016 / FETÖ'YE "PARA" AKTARIMI TESADÜFEN ÖNLENDİ

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan 'FETÖ' skandalı hastane içerisinde büyük huzursuzluk yaratırken, 'FETÖ' mensubu bir medikalin alacağının öncelikli olarak ödenmesi için Başhekim tarafından muafiyet talebi verildiği ortaya çıktı. 238 bin TL'lik alacağı olan para aktarımı tesadüfen önlenirken, Medikalin sahibi Mehmet Ortaköylüoğlu'nun FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığı öğrenildi.

17 EYLÜL / BAYRAMIN SON GÜNÜ CİNAYETLE BİTTİ

Kayseri'de, bayramın son günü iki grup arasında çıkan tartışmada bir kişi pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Olayla ilgili 3 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

27 EYLÜL 2016/ 'CENNET KOKTU YİNE HER YER' ŞEHİT DÜŞTÜ MEHMET

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Şırnak'ta bir grup PKK'lı terörist tarafından, kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit olurken, şehitlerimizden J.Uz.Çvş. Mehmet Alda'nın Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu ve 1 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

29 EYLÜL / KAYSERİ ŞEKER'E İKİNCİ FETÖ OPERASYONU

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri Şeker Fabrikası'na FETÖ/PDY operasyonu çerçevesinde ikinci kez operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 20 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, Kayseri polisi tarafından 19'u yakalanarak Yozgat Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

10 EKİM / BOYDAK KARDEŞLER ANNELERİNİ UĞURLADI

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN/ FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında tutuklanan Boydak Holding'in eski yönetim kurulu, Hacı, Memduh, Bekir, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ, bir süre önce kalp krizi geçiren ve dün hayatını kaybeden Huriye Boydak'ın düzenlenen cenazesine katıldılar.

11 EKİM / BARO'DA YENİ YÖNETİME KİMLER GİRDİ?

Özel Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri Barosu'nun yeni başkanı Avukat Cavit Dursun'un yönetim kuruluna,  başkan adayı Avukat Kubilay Hasan Gürcan'ın listesinden 3 kişi girebildi.

17 EKİM / 'PARALARI BAVULLARLA YURTDIŞINA ÇIKARTTI'

Ahmet Türkmen’in öz yeğeni Hamza Türkmen gazetemize konuştu.  Türkmen, “Amcam FETÖ terör örgütü üyesidir. Adliye imamı olması hasebi ile birçok hâkim ve savcı dostu vardır. Kayseri’li iş adamlarından topladığı himmet paralarını havaalanındaki VİP geçişleri kullanarak birçok kere bavullarla ABD’ye taşıdığına bizzat şahidim” dedi.

19 EKİM / "KAYSERİ'DE UÇAKLARIMIZIN GÖMÜLÜ OLDUĞU MEZARLAR VAR" 

Haber: Şeref KAHRMAAN/ Beştepe'de akademik yıl açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de 50’den fazla gömülü savaş uçağı tespit edildiği iddiaları ile ilgili konuştu. Erdoğan, " Kayseri’de uçaklarımızın gömülü olduğu mezarlar var. O zamanlar yapıldı bunlar. Şu anda bize kendi uçağımızı yaptırtmamak için ellerinden geleni yapanlar var" dedi.

1 KASIM / ŞEHİDE SON GÖREV 

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen havan saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Selim Şener, memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

2 KASIM / BÜYÜK FETÖ DAVASI BAŞLADI

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak, Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılanmasına başlandı. Hacı Boydak, Saffet Aslan ile ilgili şok iddialarda bulunarak, "Bu kuruma bakış açısı olumsuz ise neden kızına Melikşah Üniversitesinde eğitim aldırmıştır?" derken, 22 Mayıs 2012 tarihinde terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile çekilen fotoğrafı şöyle açıkladı: "Mehmet Özhaseki bana gelip ısrar etti ve 'Sen Kayseri’nin en büyük işadamısın, gelmezsen olmaz' deyince ben de gittim, herkes o gün fotoğraf çekindi" dedi.

Silahlı Saldırıya uğrayan Gazeteci Azim Deniz'den İlk Açıklama Silahlı Saldırıya uğrayan Gazeteci Azim Deniz'den İlk Açıklama

5 KASIM / FETÖ Davası'nda 3 tahliye 

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 68 sanığın yargılandığı dava dördüncü gününde 25 sanığın savunmasının ardından 3 tutuklu sanık tahliye olurken, duruşma 9,10,11,12 ve 13 Ocak 2017'ye ertelendi.

8 KASIM / BANKA MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜRDÜ, POLİSLE ÇATIŞTI O DA ÖLDÜ

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Develi ilçesinde Vakıfbank'ın müdürü Recep Taştan bankada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybederken, saldırgan da polisle girdiği çatışmada öldü.

15 KASIM / DEAŞ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri'de polis ekiplerinin yaptığı operasyonda İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir kişinin sağlık lojmanlarındaki evinde DEAŞ terör örgütü üyesi 12 şüpheli yakaladı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirdi. 

21 KASIM / TECAVÜZCÜYLE EVLENDİRME ÖNERGESİNE TEPKİ YAĞIYOR

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR/ Ak Partili Milletvekillerinin, cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren önergeye tepki yağıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de kadın dernekleri ortak bir açıklama ile önergeyi geri çekin çağrısı yaptı. Kadın gazeteciler de hem haberi takip etti hem de yara bandı takarak önergeye tepkisini gösterdi.

28 KASIM / CHP BİNASI KUNDAKLANDI

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR/CHP Hacılar İlçe Başkanlığı gece saatlerinde kundaklandı. Olayın faillerinden 2 kişi gözaltına alındı. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kayseri Milletvekili Çetin Arık olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ardından İl binasında konuya ilişkin basın toplantısı düzenlendi. İlimizde bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

5 ARALIK 2016 / KAYSERİ'DE 'DEVLET' ZİRVESİ

Haber-Foto: Şeref KAHRAMAN/ Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, önceki dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve eşleri ile birlikte Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, çok sayıda devlet yetkilisi ve yurt dışından 40 temsilci Kayseri'ye geldi.

9 ARALIK / BAKAN BÖYLE YAPARSA 

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Gazetemizin dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ortağı olduğu şirket ile ilgili 'Bakan da böyle yaparsa' başlıklı manşetimiz nedeniyle 8 Aralık tarihli nüshası şikayet üzerine Savcılık tarafından gece yarısı suç eşyası olarak piyasaya dağıtılmadan toplatıldı. Gazetemiz haberi suç eşyası, haberi yapan gazeteci ise suçlu olarak dün Emniyet'e ifade verdi. 

12 ARALIK / İSTANBUL'DAN KARA HABERLER

İstanbul'da Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena yakınında, çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı bombalı saldırıda şehit sayısı 38'e yükselirken, Kayseri ili Develi ilçesi nüfusuna kayıtlı Emniyet amiri Kadir Yıldırım'ın ve Talas nüfusuna kayıtlı özel harekat polisi Yasin İke'nin de şehit haberi Kayseri'yi yasa boğdu.

19 ARALIK / TERÖR KAYSERİ'MİZİ VURDU

Haber-Foto: Şeyda AŞATIR, Şeref KAHRAMAN/ Erciyes Üniversitesi yakınında, Talas yolunda Cumartesi sabahı 8.54 sıralarında ilk bilgilere göre 71 plakalı bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 14 askerimiz şehit olurken, 55 kişi de yaralandı.

23 ARALIK / EL-BAB ŞEHİTLERİMİZ BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri, Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’da DAEŞ militanlarının bombalı saldırısında 2 şehit verdi. Şehitlerimiz Osman Çelik ve Mehmet Kökkaya'nın cuma namazı sonrası son yolculuklarına uğurlanacak.

26 ARALIK / 70 BİN KİŞİ 'TEK YÜREK'

Milli Seferberlik Platformu tarafından düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşünde Kayserililer teröre karşı yürüdü. Yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, Kayseri tek yürek oldu. Öte yandan Kayseri 'Milli Seferberlik Platformu' tarafından düzenlenen şehitlere saygı yürüyüşünde amatör kameralara yansıyan şok eden görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyadan paylaşılan ve büyük tepki çeken görüntülerde yaşlı bir adam ile bazı kadınların göbek attığı görülüyor.

28 ARALIK / GENELKURMAY BAŞKANI AKAR'IN ACI GÜNÜ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın dayısı Rıza Maraşlıoğlu hayatını kaybetti. Orgeneral Akar, dayısını son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

30 ARALIK / FETÖ SANIĞININ AVUKATI DURUŞMADA BY LOCK İNDİRDİ

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen ve 'By Lock' kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık avukatı Özcan Akıncı duruşmada, "Elimizde akıllı telefon var. İnternete giriyoruz, by lock downloader yazıyoruz. Free diye çıkıyor, tıklıyoruz, buyurun program iniyor" diyerek by lock programını telefonuna indirdiğini söyledi.

31 ARALIK / 93 KİLO ESRAR İLE YAKALANDILAR, 'NAMAZIMDA, ABDESTİMDE BİRİSİYİM' DEDİ

Haber: Şeref KAHRAMAN/ Kayseri'de 93 kilo esrar ile yakalanan ve 'namazımda, abdestimde birisiyim. Allah'ın ve devletin yasakladığı her şeyden uzak durdum, kandırıldım' diyen sanığa ve iki arkadaşına 'uyuşturucu madde ticareti' suçundan ayrı ayrı 16 yıl 3 ay hapis, 15'er bin TL adli para cezası verildi.