Türk milleti engin kültür birikimi ve geçmişi sayesinde kutlanması doğal olan bu bayram Türkler için önemli bir bayram niteliğine sahiptir. Çünkü Türkler sadece resmi devlet olarak 2000 yıldır tarih sahnesi de yer almaktadır. Cumhuriyetin kuruluş dönemini takip eden yıllarda Türkçülük ideolojisinin anti Türkçülerin ve onların dış destekçilerinin büyük çaplı çatışmalarına neden olmuştur. Yaşanan çatışmaların ardından bir dizi siyasi olaylar, yargılamalar meydana gelmiştir.

3 MAYISTÜRKÇÜLÜK GÜNÜNÜN YAKIN TARİHİNE BAKACAK OLURSAK
Irkçılık - Turancılık Davası, 7 Eylül 1944'te başlayan ve 29 Mart 1945'e kadar süren, Türk siyasetinde önde gelen 23 ismin Irkçılık-Turancılık suçlamasıyla yargılandığı sürecin adıdır. Türkçülük - Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız - Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan ''Ankara Nümayışını'' anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askerî hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkûm tarafından kutlanmıştır.
Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar ''Türkçülük Günü yada Türkçülük Bayramı'' adını almıştır.
Yargılama sonucunda Zeki Velidi Togan, Hüseyin Nihal Atsız, Alparslan Türkeş, Reha Oğuz Türkkan, Cihat Savaş Fer, Nurullah Barıman, Fethi Tevetoğlu, Nejdet Sançar, Cebbar Şenel ve Cemal Oğuz Öcal çeşitli cezalara çarptırıldılar. Sabahattin Ali tarafından Hüseyin Nihal Atsız mahkemeye verilir. 26 Nisan 1944'te Ankara'da başlayan ilk mahkeme, dönemin gençleri tarafından doldurulur.
Mahkeme, 3 Mayıs 1944'e ertelenir. Tarihte 3 Mayıs Olayları adıyla anılan olaylar Nihal Atsız'ın, hakkında açılan dava için Ankara'ya geldiği sırada başlamıştır. 3 Mayıs'ta bir araya gelen ve gösteriler yapan gençler birer birer tespit edilip toplanır ve tutuklanır. Milliyetçi gençler, Alparslan Türkeş'in ifade ediş şekliyle, kıyasıya dövülür. Nihal Atsız da aynı gün duruşmadan çıktıktan sonra polis tarafından gözaltına alınır.
Üsteğmen olarak nümayişe katılıp gözaltına alınan Alpaslan Türkeş konuyla ilgili olarak ''3 Mayıs günü heyecanla sokağa fırlayan gençler kıyasıya dövüldüler" demiştir.
3 Mayıs'ın ilk yıldönümü 1945 senesinde o sıralarda Tophane'deki Askerî Cezaevinde tutuklu bulunan bir grup Türkçü tarafından örtüsüz bir masa etrafında yapılan bir toplantı ile anılmış, daha sonraki yıllarda ise çeşitli törenlerle kutlanmış ve Türk milliyetçilerinin bir geleneği Türkçülük Günü oluşmuştur.
Bizde buradan 3 Mayıs Türkçülük Bayramını kutluyoruz.

AK PARTİDE İSTİFA ŞOKU...
İSTİFANIN SEBEBİ NE OLABİLİR...
Rekor Oyla Seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz Görevinden İstifa Etti!
Ankara'nın Pursaklar ilçesinde Ankara'da en çok oyu alarak belediye başkanı seçilen Ayhan Yılmaz, görevinden istifa etti.
AK partide de yerel seçim sonrasında istifa şoku yaşandı. Bir ay önce seçilen Ankara Pursaklar Belediye Başkan Ayhan Yılmaz ani bir kararla görevinden Yılmaz, istifasına ilişkin dilekçesini Ankara il yönetiminde yer alan oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar Kaymakamlığı'na teslim etti.
AYHAN YILMAZ KİMDİR..?
1963 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara'da tamamladı. El-Ezher ve Medine İslam Üniversitesi'nde İslam Hukuku alanında eğitim gördü. Lise yıllarından itibaren çeşitli sivil toplum kuruluşunda aktif görevlerde bulundu. Siyasi hayatına Refah Partisi ile başladı. Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Fazilet Partisi İl Başkan Yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fazilet Partisi Grup Başkanvekili, 3 dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekillikleri, 5 seçimde Ankara İl SKM Başkanlıkları, AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve 25. Dönem AK Parti Ankara Milletvekilliği görevlerinde bulundu. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine Cumhur İttifakı AK Parti Pursaklar Belediye Başkanı olarak giren Ayhan Yılmaz, aldığı yüzde 73,06'lık oy oranı ile Pursaklar Belediye Başkanı Seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Ayhan Yılmaz iyi derecede Arapça bilmektedir.
AK Partide bu kadar yıl görev yapan ve rekor bir oy yüzdesi ile seçim kazanan Ayhan Yılmaz'ı istifaya götüren sebepler nelerdir? Ankara kulislerini bir hayli meşgul eden bu istifa depreminin sebeplerini bekleyip göreceğiz.
Bu arada 1 Mayıs İşçi Emekçi bayramında özellikle törenlere İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediye Başkanları coşkulu bir şekilde katılım sağlarken özellikle İzmir Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer'in havalara zıplayarak 1 MAYIS marşını söylerken coşkusunu da izledik.
Gözden kaçmayan husus ise ulusal medya da bu iki büyük şehir Belediye Başkanını izledik lakin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bu tür coşkulu bir görüntüsünü göremedik törenlere katılmadı mı veya diğer iki başkan gibi aktivasyon sağlamadı mı bunu bilemiyoruz.
Ülke genelinde bir yeni parti hazırlıkları var gibi kimi çevrelere göre bu bir değil iki ayrı oluşum olacak kanaati hüküm sürüyor. Kulağımıza gelen Fısıltılar da Kayseri'de de bu oluşumun alt yapısı için görüşmeler olduğu doğrultuda. Kimi çevrelerce AK parti küskünlerinin bu oluşumlara evrileceği kanaati hüküm sürmektedir. Yine kimi çevreler tarafından Davutoğlu ve Babacan'ın ayrı ayrı kulvarlarda farklı oluşumlarda oldukları söylentiler arasında. Davutoğlu'nun Nur'cu gruplar tarafından desteklendiği fakat Babacan'ın Sayın Abdullah Gül'ün manevi desteğinin yanı sıra AK parti içerisinde özgül ağırlığı olan isimler tarafından da destek göreceği söylemleri kamu oyunda dolaşmaktadır. Belli ki iki farklı grup belirli bir olgunluğu yakalamadan resmen ortaya çıkmayı düşünmemektedirler. Kayseri de bu oluşumlar Partileştiği zaman il başkanı olmak isteyen kimileri tarafından yakın takibe alınıyormuş ve gizli gizli görüşmelerde sağlanıyormuş. Yaşayıp göreceğiz. Kim kiminle nerede ne yapıyor elbette takipçisi olacağız.
Kalın Sağlıcakla..