Asayiş

Adnan Oktar Hâkim Karşısına Çıkacak

Abone Ol

İki Ayrı Dava Açıldı

Silahlı suç örgütü yöneticisi olan ve cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar'a İki ayrı dava açıldı.

Bu davalardan biri 20 sanıklı 'güncel yapılanma' davası iken diğeri 72 sanıklı örgüt davasıydı. Açılan davalar kapsamında Adnan Oktar'ın hâkim karşısına çıkacağı tarihler belli oldu.

21 Mayıs tarihinde 72 sanıklı örgüt davasının mahkemeye taşınacağı öğrenildi. 20 sanıklı 'güncel yapılanma' davası ise 22, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde yapılacak. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak olan dava süreçlerine ilişkin detaylar verildi.

Ceza Evinde Örgütsel Faaliyetlerine Devam Etti

Birinci iddianame: Güncel yapılanmada Adnan Oktar'ın, cezaevinden örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, örgütün yıkılmasına engel olmaya çalıştığı, özellikle avukatlar aracılığıyla bunu sağladığına yönelik hazırlanan iddianamede suç örgütünün yöneticisinin cezaevinde örgütsel faaliyetlerini sürdürdüğü aktarıldı. Ayrıca deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla 'güncel yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede diğer örgüt yöneticileri vasıtasıyla yargılamanın kumpas olduğuna ilişkin kamuoyu oluşturma ve siyasi lobi desteğini alma faaliyetlerine giriştiği kaydedildi. Adnan Oktar'ın cezaevinde bulunan diğer örgüt üyeleriyle mektup aracılığıyla iletişim kurduğu da kayıtlara geçti. Ayrıca, hazırlanan iddianamede, şüpheli Oktar'ın 200 avukatla görüşerek hukuki yardım adı altında görüşmeler yürüttüğü, örgüte üye kazandırmaya çalıştığı kaydedildi.

Kuruluş Amacı Ve Faaliyetleri Anlatıldı 

72 sanıklı örgüt davası olan ikinci iddianamede ise haklarında dava açılan sanıkların eylemleri ile örgütün kuruluş amacı ve faaliyetleri anlatıldı.

Hazırlanan iddianamede Adnan Oktar, Ulviye Didem Ürer, Tarkan Yavaş ve Alev Babuna'nın aralarında bulunduğu 13 şüpheliye ilişkin çok sayıda kişiye karşı birden fazla kez "nitelikli cinsel saldırı", "çocuğun cinsel istismarı", "cinsel taciz", "basit cinsel saldırı", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak"tan 1938 yıl 5'er aydan 2 bin 758 yıl 6'şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.