AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM'de yaptığı konuşmada, 21-24 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kayseri'de düzenlenecek MEB Robot Yarışması'na gençleri selamladı. Cıngı, yarışmanın Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olduğunu ve gençlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve uluslararası alanda büyük ilgi gören MEB Robot Yarışması'na Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve 30 ülkeden yaklaşık 10 bin katılımcının katılması bekleniyor. Bu yıl 15 farklı branşta düzenlenecek yarışmada robot kolları, su altı makineleri, insansız hava ve kara araçları gibi ileri teknoloji eserler sergilenecek.
'Tüm gençlerimizi projeleriyle Kayseri'ye bekliyoruz'
Milletvekili Cıngı, özellikle meslek lisesi öğrencilerini yarışmaya katılmaya davet ederek, bu okulların gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırdığını ve Türkiye'nin yerli ve milli üretim potansiyeline katkı sağladığını belirtti. "Bu yarışma gençlerimizin potansiyellerini keşfetmeleri ve kendilerini geleceğin mühendisleri, yazılım geliştiricileri ve teknoloji liderleri olarak şekillendirmeleri için eşsiz bir fırsat. Tüm gençlerimizi projeleriyle Kayseri'ye bekliyoruz" dedi.
MEB Robot Yarışması sadece teknoloji tutkunu gençler için bir yarışma alanı değil, aynı zamanda yeni teknolojilerin keşfedildiği, inovasyonun geliştirildiği ve küresel bağlantıların kurulabildiği bir platformdur.