Azim Deniz’i Vuran Saldırgandan İlk Açıklama! ‘Azim Deniz’i seviyorduk’ Azim Deniz’i Vuran Saldırgandan İlk Açıklama! ‘Azim Deniz’i seviyorduk’

“200 OYA YAKIN FARK ATTIK”

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanlığı seçimlerinde 760’a yakın oy alarak başkan seçilen Ercan Aras, Deniz Postası Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. 3 kuşaktır besicilik yaptığını, hayvancılığın bütün sektörlerinde yer alan bir insan olduğunu ifade eden Ercan Aras, “Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanlığı’na seçildim. Rakibimiz çok güçlü bir rakipti, 8 yıldır bu görevi yapıyordu. 2.5 aydır çok güzel bir ekip ile yoğun bir çalışma ile adım adım, kapı kapı gezerek projelerimizi anlatarak kazandık. Bin 400’ye yakın seçmenimiz oy kullandı, 760’a yakın oy aldık. 200 oya yakın fark attık. İnşallah üreticilerimize faydalı olacağımızı düşünüyorum” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNLARIMIZDAN BİRİSİ BEYDEĞİRMENİ PROJESİDİR”

Başkan Aras, yeni dönemde çok büyük projelerinin olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kanun koyucularımız bellidir, kendi sınırlarımız bellidir. Kayseri’de bütün STK’ları, Ticaret Odası’nı, Sanayi Odası’nı, Ticaret Borsası’nı ve bütün siyasi partileri ayırmaksızın arkamıza alarak bütün sorunlarımızı gündeme getireceğiz. Bu sorunlarımızdan en büyüğü Beydeğirmeni Projesi. İnsanlar şuanda belediyenin zorlamasıyla ahırları kapanacak. Cırgala Anbar, Karpuzatan bölgesi, Yeşilmahalle bölgesi, belediye sınırlarına girdiği için haklı olarak belediye de vatandaş da kokudan rahatsız olduğu için insanların buradan çıkmasını istiyorlar. Fakat insanlar buradan çıkarken nereye gideceğini bilmiyor. İnsanların siz iş yerini yıkıyorsanız bu insanlara yer vermeniz lazım. İnsanlara daire ev vermenize gerek yok, önce işini vermeniz, yer göstermeniz lazım. Tabi buraları organize köyü olarak yapmanız lazım. Şuanda en büyük sorunlarımızdan birisi Beydeğirmeni projesidir. Çünkü Beydeğirmeni çok büyük paralara ihaleye çıkarıldı. Burada 180 parsel satıldı, 30 tanesini besici aldı, 150 tanesini sarraf, mütehhatit, baharatçı gibi diğer meslek grupları aldı. Yarın, öbür gün burası değerlenir diye aldılar. Şuanda ihtiyacı olan, ahırı yıkılacak olan insanlara çok ucuz maliyette verilirse buralar büyük proje olur. Kayseri’nin 3-4 bölgesine yayılması lazım, tek bölgede olmaması lazım. Hayvancının parası altyapıya, üstyapıya gitmemesi lazım. Çünkü yüksek sermayesi yok, hayvancının parası cebinde kalacak, hayvan alacak, üretime katkıda bulunması lazım. Devlet hatta artı sermaye vermesi lazım. Biz üretimi ancak böyle yapabiliriz. Türkiye’de hayvancılığı özellikle Kayseri’deki hayvancılığı bu şekilde yapabiliriz.”

“HİÇBİR BELEDİYENİN HAYVANCILIK VE TARIM İLE HİÇBİR PROJELERİ OLMADI”

20-25 yıldır hiçbir belediyenin hangi parti olursa olsun hayvancılık ile bir projesi olmadığını vurgulayan Aras, “Seçmenlerden oy alırlar ama hayvancılık ve tarım ile hiçbir projeleri olmamıştır. Şuanda hayvancılık adı altında bir proje vardır, altı boştur. Çünkü hayvancılık ile ilgili bir encümen azaları bile yoktur, proje yapacak insanları yoktur, gelip de danışacakları yer yoktur. Proje sahibi insanlar ile çalışılmalıdır, bu insanların ihtiyaçları sorulmalıdır. Biz seçildik, kimseye yağcılık, yalakalığımız yoktur. Biz bunları dile getireceğiz. Üreticinin tüm sorunlarını dile getirip, Kayseri hatta Türkiye gündemine oturtturacağız” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ, EN ALT SIRALARA GERİLEMEYE BAŞLADI”

Aras, Kayseri’nin hayvancılık üretiminde en alt sıralara gerilemeye başladığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Kayseri bizim, üretici bizim, üreticiyi iki üç basamak ileri çıkaracağız. Kayseri 1990 ile 2005 arası hayvancılık üretiminde ilk 5’teydi. Adapazarı, Kayseri, Elazığ, Konya ve Adana’ydı. Şuanda Kayseri, en alt sıralara gerilemeye başladı. Türkiye ortalamasının altına düştü. İnsanların ahırını yıkıyor, daire veriyorsunuz, insanlar bu işi bırakıyor.

“HAYVAN BORSASINI VE HAYVANCILIĞI GÖRMEZDEN GELİYORLAR”

Yapılması gereken en büyük projelerden birisi de hayvan borsası yapılması lazım. Kayseri’de doğru düzgün hayvan borsası yok. Şimdiye kadar belediyeler hayvan borsasını ve hayvancılığı görmezden geliyorlar, her şeyi sanayiciye bağladılar, onlar da iflas etme durumundalar, inşallah iyi olurlar. Hayvancılık da kendi kaderine küsmüş, köşelerde yığınak yerlerde bırakılmış. Şarkışla, Boğazlıyan, Sarıkaya gibi yerlerden gidip hayvan alıyoruz. Kayseri’deki büyük besiciler oradan alıyor. Hayvan pazarı yok. Bu şartları uygulamazsanız, küçük vilayetlere mahkum olursunuz. Ticaret Borsamızın bir çalışması var, biz de ona destek vereceğiz. İnşallah belediye de katkı verirse başarılı olur.”

“BİR DOSYA İÇİN BİZİM ÜRETİCİMİZ YOZGAT’A GİDİYOR”

Konuşmasında ‘Acil olarak Kayseri’ye bir Et ve Süt Kurumu’nun gelmesini istiyoruz’ diyen Aras, “Et ve Süt Kurumu özelleştirmeye girdi. Devlet baktı ki yanlış politika, yeniden bünyesine aldı. Kayseri’de Et ve Süt Kurumu olmasın diye tek bir gecede yıkıldı, biz Yozgat’a bağlıyız. Bir dosya için bizim üreticimiz gidip Yozgat’taki Et ve Süt Kurumu’na gidip sıraya girerek, el pençe oluyor. Kayseri’ye bu yakışmıyor. Acil olarak Kayseri’ye bir Et ve Süt Kurumu’nun gelmesini istiyoruz. Bizim birliğimizin siyasi gündemi oluşturarak yaptırmayı düşünüyoruz. Kırmızı Et Üreticiler Birliği olarak daha güzel projelerimiz olacak, merkez yönetimine gireceğiz, Kayseri’de çözemediğimiz işleri Ankara’da çözeceğiz. Bizden önceki yönetim gibi olmayacağız. Besicimizi, üreticimizi her konuda bilgilendireceğiz. Devletimiz, milletimiz için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.