Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince sabahın erken saatlerinde, Boydak Holding'e operasyon düzenledi.
BU ZAMANA KADAR 5 AYRI SUÇTAN GÖZALTINA ALINDILAR
Boydaklar bu suçtan ilk kez gözaltına alınırken, daha önce 'Orman Kanununa Muhalefet', 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'Melikşah Üniversitesi'nin arsaları ile ilgili nitelikli yağma' ve 'Markalar kanununa muhalefet' ile 'Sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlarından gözaltına alınmıştı.
ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER GÖZALTINDA
Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, holdingin yöneticilerinden Memduh Boydak, Murat Bozdağ, Erol Boydak evlerinde gözaltına alınırken, holdingde ise geniş çaplı arama başlatıldı.
ÇOK SAYIDA DOSYAYA EL KONULDU
Bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı. FETÖ'ye finans sağlanıldığı iddiasıyla Boydak Holding'de çok sayıda dosyaya el konulduğu, aramaların devam ettiği öğrenildi.
EROL BOYDAK BU SEFER FETÖ'DEN GÖZALTINDA
11 Aralık 2015'te cemaat soruşturmalarında hedef alınan Boydak Holding’e bağlı Boyçelik A.Ş.’nin Genel Müdürü Erol Boydak, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde Sahtecilik ve Dolandırıcılık suçlamasıyla ifade vermişti. Erol Boydak, bu sefer FETÖ iddialarından gözaltına alındı.
İŞTE SUÇLAMALAR
etkililerden alınan bilgilere göre, gözaltına alınan iş adamları hakkındaki suçlamalar şu şekilde:
"Şüpheliler M.B. ve H.B.'nin var olan ekonomik güçlerini kullanarak sahibi oldukları şirketlere fason iş yapan organize sanayi bölgesindeki esnaflardan FETÖ-PDY örgütüne ve bünyesindeki eğitim kurumlarına himmet, kurban, bağış adı altında para toplanmasında görev aldıkları, organize sanayi bölgesindeki esnaf ve iş adamlarından yüzde 70-80'ine yakının bu şahısların sahibi oldukları şirketlere iş yaptıklarından, özellikle olaylarda aktif olarak görev alan M.B.'nin talepleri doğrultusunda hareket etmek durumunda kaldıkları, M.B.'nin aynı zamanda FETÖ/PDY bünyesinde bir eğitim kurumunun mütevelli heyeti başkanı olduğu, örgüt adına gerçekleştirdiği eylemlerde özellikle aynı soruşturma kapsamında haklarında 'Terörizme finansman sağlamak', 'Örgüte üye olmak' suçlarından soruşturma yapılan H.K., A.T., H.G., N.S. ve İ.M. gibi şahıslarla birlikte hareket ettiği, yine M.B.'nin bu faaliyetlerinin yanı sıra Melikşah Üniversitesi'nde 200-300 kadar iş adamının katılımıyla yapılan himmet toplantılarını organize edilen şahıslardan olduğu, özellikle organize sanayi bölgesinde ki iş adamlarının verecek olduğu himmet miktarını belirlemekte görev aldığı, yine 17-25 Aralık süreci sonrasında bazı iş adamlarına ekonomik gücünü kullanarak örgütün yanında hareket etmeleri yönünde baskı kurduğuna dair iddiaların olduğu, diğer şüpheli E.B.'nin örgüte finansman sağladığına dair herhangi bir bilgi ve bayana rastlanılmamış ise de örgütün himmet, sohbet vb. toplantılarına katıldığına dair beyanların olduğu, yine E.B. ve M.B.'nin sosyal paylaşım sitelerinden özellikle dershanelerin kapatılması sürecinde, yerel ve genel seçim süreçlerinde örgütün propagandasını yaptıkları ve devlet büyüklerine hakaret içerikli paylaşımlarda bulundukları anlaşılmış olup, 04/03/2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 7 ayrı ikamette ve bir holding binasında arama yapılmış, şüpheliler M.B., H.B., E.B. ve M.B. yakalanarak gözaltına alınmış, halen soruşturma devam etmektedir."
CHP'Lİ TANAL'DAN OPERASYON TEPKİSİ
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticinin gözaltına alınmasının yatırımcıya gözdağı olduğunu belirtti. Tanal, Twitter üzeninden Boydak Holding yöneticilerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Tanal, “Boydak'a nefret operasyonu, yatırımcıya gözdağıdır. Hukuk güvenliğine tehdit olup istihdamı tehdit etmekte kişi/mülkiyet hakkı ihlal etmekte!! Boydak Holding'e yapılan operasyonu gören/duyan yatırımcı gelip yatırım yapar mi? İşsizlik çözülür mü? Yatırımcıya tehdit, teröre yardım ve yataklık ile eş değerdir. Çünkü her türlü kötülüğün/felaketin belası işsizliktir. Siyasi iktidar muhalif yatırımcıyı yargı ile sindiriyor. ” değerlendirmesinde bulundu.