Yıllarca ziyarete kapalı olan Zeynel Abidin Hazretlerinin türbesi kaderine mi terk edildi? Türbeyi ziyaret eden vatandaşlar gördükleri karşısında tepkilerini dikle getirdiler. Türbenin duvarlarının dökülmesi ve bakımsızlığı nedeniyle tepkilerini dile getiren vatandaşlar yetkililerin manevi mimarımız olan ve her gün onlarca insanın ziyaret ettiği türbeye gerekli bakım onarım çalışmalarının yapılması gerektiğini belirttiler.

Zeynel Abidin Türbesi2

Kayseri’nin Kültür Varlıklarına Sahip Çıkılmıyor

Kayseri’nin manevi mimarlarından olan Zeynel Abidin’in şehir merkezinde olan ve bakımsızlığa muhtaç halini görev vatandaşlar duruma tepki gösterdi. İçerisinde duvarların zarar gördüğü ve yıllarca bakım yapılmayan türbenin içerisinde görülen bakımsızlık dikkatlerden kaçmıyor. Türbede aradan geçen yıllara rağmen en ufak bir çalışma yapılmadığı duvarlarında ve tavanında hasarın ciddi boyuta ulaştığı içerisinde rutubetli havanın olması duvarların üst kısımlarının da tahrip olduğu görüldü.

Zeynel Abidin2

Seyyid Zeynel Abidin Kimdir?

Kayseri’de Mevsimin İlk Karı Yağdı Kayseri’de Mevsimin İlk Karı Yağdı

Anadolu evliyalarının büyüklerinden olan Seyyid Zeynel Abidin Hazretleri 1349 yılında Medine'de doğduğu ve Hz. Ali Efendimizin 29 batından torunu olan Zeynel Abidin hazretleri küçük yaşta babasından ve Medine'deki alimlerden ders aldı. Daha sonra İslam beldelerinde ki alimlerden ilim tahsil etmek için seyahatlere çıkan Zeynel Abidin Hazretleri Rufai tarikatının halifesi olarak manevi bir Emir ile Kayseri'ye yerleşti. 

Aynı zamanda Kayseri'de kadı olan Burhaneddin Hazretleri bulunmakta idi. Kadı Burhanettin hazretleri Zeynel Abidin hazretlerine sahip çıktı. Ona bir dergah ve bir de ev tahsis ettiler. Seyyid Zeynel Abidin Hazretleri halkı irşat için nasihatlerde bulunurken halkın sevgisini kazandı. Moğolların baskılarının çok olduğu bu zamanda ümmete moral veren bu mübarek zat umutların tükendiği zamanda insanlara moral kaynağı olmuştur.  Kayseri’de İmam Sultan adı ile anılan Zeynel Abidin, 1414 yılında Kayseri’de vefat etmiş ve mezarı üzerine bugünkü yerde mütevazı bir türbe yapılmıştır. 

Kaynak: VOLKAN TÜRKMENOĞLU