Türkiye'de bir köyde hayata geçirilen örnek bir Ramazan uygulaması, takdir topluyor. Köy muhtarı, evlerde iftar yemeği pişirme yasağı getirerek, köylülerin iftarlarını toplu olarak açmalarını sağladı. Bu uygulama, imece usulüyle hazırlanan yemeklerle köy halkını bir araya getirerek, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını en üst seviyeye çıkarıyor.

Toplu İftar Sofraları ile Dayanışma

Pandemi döneminde evlere yemek servisi ile başlayan uygulama, son 4 yıldır toplu iftar açma geleneğine dönüştü. Köy halkı, imece usulüyle günlük 600 kişilik yemek yaparak, iftarlarını toplu olarak açıyorlar.

Köy Sakinleri Uygulamadan Çok Memnun

Köy sakinlerinden Nursel Şahin, "Herkes burada birleşiyor, görüşüyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diyerek uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Figen Eryılmaz da, "4 yıldır bu etkinlik yapılıyor. Uygulamadan çok memnunuz. Pandemi döneminde evlere servis yapılıyordu. Şimdi de burada toplu olarak iftar açıyoruz. Sadece bizim köylüler değil, civar köylerden de gelenler oluyor. Misafirlerimizi de burada ağırlıyoruz. Günlük 600-700 kişilik yemek çıkıyor. Köyde yaşadığımız için bazen yemek yapmaya fırsatımız da olmuyordu. Bu uygulamadan herkes çok memnun" ifadelerini kullandı.

Muhtarın Anlamlı Açıklamaları

Köy muhtarı Nihat Ateş, "İftar vaktinde kültürevinde bir araya geliyoruz. Küs ve kırgın olanlar da dahil tüm köylü aynı çatı altında iftarını açıyor. Daha önceleri evlerde daha küçük çaplı yapılan geleneği profesyonel bir şekilde devam ettirmek istedik. Günlük 600 kişilik yemek çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

Fenomenin çağrısına Kayserili siyasetçiler kayıtsız kalmadı! İftar pozları dikkat çekti! Fenomenin çağrısına Kayserili siyasetçiler kayıtsız kalmadı! İftar pozları dikkat çekti!

İhtiyaç Sahipleri ve Misafirler Unutulmuyor

Günlük çıkan yemeğin maliyetini hayırsever vatandaşların katkılarıyla sağladıklarını söyleyen Ateş, "Birlik ve beraberlik bu köyde en üst seviyede. Bu hizmette tüm köylümüz benim arkamda duruyor. Yemek öncesi ve sonrasında gençlerimiz imece usulü ile yardım ediyorlar. Yemeğe gelemeyen yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza da yemekleri gençlerimiz sayesinde evlerine gönderiliyor. Ayrıca bölgemizde görev yapan güvenlik, sağlık ve havalimanı personellerine de günlük iftar yemeği gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye Örnek Dayanışma Modeli

Bu uygulama, Türkiye'deki diğer köyler için de örnek teşkil edebilir. İmece usulüyle hazırlanan toplu iftar sofraları, köy halkının birlik ve beraberliğini güçlendirirken, Ramazan ayının manevi atmosferini de zenginleştiriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ