Medikal el-ayak bakımı işleminde, kesme işlemi uygulanmadığı için, kan yoluyla bulaşan başta Hepatit ve AIDS gibi hastalıkların bulaşması ihtimalinin ortadan kalktığını belirten Uzm. Dr. Karaoğlu, “Medikal el-ayak bakımında kesme işlemi uygulanmadığı için, gözümüzle göremediğimiz virüslerin kan yoluyla bulaşma ihtimali ortadan kalkıyor. Bu noktada en önemlisi kan yoluyla bulaşan Hepatit, AIDS gibi hastalıkların bulaşma riski. Sterilizasyonuna dikkat eden merkezlerde bunlar sorun değil ama sterilizeye dikkat etmeyen merkezlerde bunlar sorun olabilir” dedi.
Diyabet hastaları ve mantar rahatsızlığı yaşayanlar için
Medikal el-ayak bakımının, özellikle kilolu olup kişisel bakımını yapamayanlar, ayak bakımı yaptırmak isteyip de kuaföre gidemeyen erkekler ve makas kullanmadan el ve ayak bakımı yaptırmak isteyen sağlıklı bireyler tarafından tercih edilebileceğini dile getiren Uzm. Dr. Karaoğlu, “Bunun dışında diyabet hastaları ile el ya da ayak tırnaklarında mantar olan hastalarda el ve ayak bakımını çok önemsiyoruz. Ancak, bu tür hastalıklarda bakım yaparken hastaları mutlaka dermatologlar ve endokrinologlarla birlikte takip ediyoruz” diye konuştu.
Uzun vadede manikür ve pedikürden daha ekonomik
Medikal el ve ayak bakımının, manikür ve pediküre göre daha uzun süre kullanılabileceğine dikkat çeken Uzm. Dr. Karaoğlu, “Makas kullanıldığında tırnak çevresindeki etler en az 1 hafta içerisinde uzar. Ancak bu şekildeki tırnak bakımında etler eskisi kadar uzamıyor ve kişi normal fizyolojiye dönüyor. İlk yaptırıldığında normal bir maniküre göre iki üç katı gibi bir fiyat çıkıyor. Ama daha sonra kişi normal fizyolojiye döndüğü için ayda bir bakım yaptırıyor. Düzenli olması durumunda bu süre sonradan daha da uzuyor. Bir de kişi, tırnak etlerinin yumuşaması için uygun kremler kullanırsa zamanla manikür ihtiyacı ortadan kalkıyor. Dolayısıyla medikal el ve ayak bakımı uzun vadede daha ekonomik” ifadelerini kullandı. (İHA)