Kayseri’de, 1960’ların başında ‘Dur! Kayseri’de Ulubaş var’ sloganıyla markalaşmaya gidilirken, sektörde 21 ünlü isim adını duyurdu.
Kayseri 1924 Anayasası gereği il oldu. İl statüsüne kavuşan Kayseri’de, 1928 yılında Merkez, İncesu, Bünyan, Develi ve Pınarbaşı olmak üzere 5 ilçesi, 21 bucak ve 314 köyü vardı. Aradan geçen zamanda Kayseri’nin Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar olmak üzere 16 ilçe ve 406 köye erişti.
Cumhuriyet Döneminde Önemli Gelişmeler Yaşadı
Cumhuriyet Dönemi ile birlikte Kayseri gelişim dönemine girdi ve Ekim 1926'da Uçak Montaj Fabrikası, Mayıs 1927’de Ankara- Kayseri demiryolu, Mart 1930 tarihinde müze ve 1935‘te Kayseri Bez Fabrikası kuruldu. Kayseri’de, Cumhuriyetle birlikte sanayi, ticari, eğitim ve kültür gibi konularda önemli gelişmeler yaşandı ve bu gelişmeler günümüzde de artarak devam ediyor.
“Dur! Kayseri’de Ulubaş var” Sloganıyla Markalaşmaya Gidildi
1950’den tarihinden sonra Kayseri sanayisinde özel sektörün ağırlığı giderek artı. 1960’ların başında, “Dur! Kayseri’de Ulubaş var” sloganıyla markalaşmaya giden Kayseri, 2000’li yılların başında iç ve dış piyasalarda adından sıkça söz ettirdi. Kayseri günümüzde ise İstikbal, Bellona, İpek, HES Kablo gibi ünlü markalarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.
Kayseri’den Ünlü İsimler Çıktı
Ayrıca günümüzde sektör anlamında adından sıkça söz ettiren ünlü isimlerde Kayseri’den çıktı. Bunlar; Sabancı, Özilhan, Dedeman, Kibar, Bayraktar, Narin, Yazar, Hisarcıklıoğlu, Cıngıllıoğlu, Has, Çetinsaya, Tarmanlar, Özeller, Küçükçalık, Baldöktü, Kurmel, Çetinkaya, Boydak, Molu, Hatemoğlu, Ulutaş gibi isimler sanayi ve ticaret alanında adını duyurdu.