Ekonomi

Ehliyet sahipleri şaşkın: Yeni kararla resmen gerek kalmayacak

81 ilde ehliyet devri kapanıyor! "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile 6 milyondan fazla vatandaş, ehliyet bilgilerini kimliklerine taşıdı. Artık trafikte sadece kimliğinizle seyahat edebilirsiniz.

Abone Ol

Türkiye genelinde trafikte yeni bir dönem başladı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgileri T.C. kimlik kartlarına entegre ediliyor. Bu uygulama sayesinde sürücülerin trafikte ehliyet taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor ve hayatları kolaylaşıyor.

"Hayat Kimliğinle Kolay" Uygulaması ile Belgeler Tarihe Karışıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulamasına olan ilgi her geçen gün artıyor. Sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına entegre edenlerin sayısı 6 milyon 275 bine ulaştı. Bu uygulama, vatandaşların hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra, trafikteki belge yükünü de azaltarak işleri hızlandırıyor.

Kimlik Kartınız Ehliyet Yerine Geçiyor

Yeni nesil sürücü belgesi bilgilerinin elektronik kimlik kartlarına entegre edilmesi, vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Artık sürücüler, kimlik kartlarını yanlarında taşıdıkları sürece ayrıca sürücü belgesi taşıma zorunluluğu olmayacak. Bu durum, trafikteki belge taşıma yükünü azaltırken, vatandaşların günlük yaşamını da kolaylaştırıyor.

Uygulamadan Nasıl Faydalanabilirsiniz? İşte Adımlar

Uygulamadan faydalanmak isteyenler, yeni tip sürücü belgesine sahip olmaları durumunda nüfus müdürlüklerine başvurarak kimlik kartlarına sürücü belgesi bilgilerini yükletebilirler. Yeni nesil elektronik kimlik kartına sahip olanlar da yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilirler. Üstelik tüm bu işlemler tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Yerli ve Milli Kimlik Kartları ile Güvenli ve Kolay Yaşam

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarında yer alan işletim sistemi ve başvuru sistemi ile kimlik kartlarının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımların İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından yerli ve milli olarak geliştirildiği biliniyor. Bu durum, Türkiye'nin dijitalleşme alanındaki bağımsızlığını ve teknolojik yeteneklerini göstermesi açısından büyük önem taşıyor.