Tomarza ilçesinde 1 Şubat 2017’de meydana gelen olayda, iddiaya göre mağdur T.Y. (50), tanımadığı numaradan cep telefonunu arayan kendisini polis olarak tanıtan şüpheli M.F.K. mağdurun adının FETÖ soruşturmalarına karıştığı, bankadaki parasını çekip, eve gelecek polislere vermesini söyledi. Mağdur T.Y.’nin 156 jandarmayı arayarak yardım istedi. Jandarma, şüpheliler M.F.K. ve Y.U.’yu yakaladı. Olay ile ilgili Şanlıurfa’da da şüpheliler M.N.D. ile H.G. yakalandı. Şüpheliler ‘dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar M.F.K.(25) ile Y.U.(28) duruşma salonunda, M.N.D.(28) ile H.G.(49) Şanlıurfa Kapalı Cezaevi’nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile hazır bulundu. Mağdur T.Y.(50) ise Tomarza’dan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile duruşmada hazır edildi.
Tutuklu sanık M.F.K., mahkemede “Sanık M.N.D. bana dolandırıcılık işi konusunda teklifte bulundu. Ben de maddi durumum kötü olduğu için kabul ettim. Dolandırıcılık yapacağımız sırada yakalandık. Pişmanım” dedi. Sanık M.N.D. ise “Bana iftira atıyorlar. Ben kız arkadaşım için Kayseri’ye geldim, ardından İstanbul’a geçtim” diye konuştu. Tutuklu sanık Y.U. da “Benim bu olay ile ilgili hiçbir alakam yok. Beni arkadaşım M.F.K. yanına çağırdı. Köy girişinde beklememi söyledi. Daha sonra jandarma gelip beni aldı” ifadelerini kullandı.
Mağdur T.Y. ise maddi bir zararı olmadığını, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar M.F.K., Y.U., M.N.D. ve H.G.’ye ‘nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs’ suçundan ayrı ayrı 4 yıl 6 ay hapis, 100’er TL adli para cezası vererek, tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.