Talas Belediyesi tarafından geçen yıl Dünya Su Günü'nde açılan Su Medeniyetleri Galerisi, tarihi kaya oyma sarnıcıyla dikkat çekiyor. 21 derecede sabit kalan galeriyi 160 binden fazla kişi ziyaret etti. Talas Belediyesi'nin geçen yıl 22 Mart Dünya Su Günü'nde açtığı Talas Su Medeniyetleri Galerisi, tarihi ve doğal yapısıyla ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Osmanlı Kültür Sokağı girişinde yer alan ve 2 bin yıllık kaya oyma sarnıcın içerisinde kurulan galeri, hem su medeniyetine ışık tutuyor hem de yaz-kış sabit 21 derecelik sıcaklığıyla serinlemek isteyenlere doğal bir ortam sunuyor. Açıldığı günden bu yana galeriyi gezenlerin sayısı 160 bini aştı.
Tarihi kaya oyma sarnıcın girişinden bir görünüm. Ziyaretçileri karşılayan bu alan, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.
Galerinin içinde sergilenen suya dair objeler, eski dönemlerden kalma eşyalar ve bilgi panoları su medeniyetinin zenginliğini gözler önüne seriyor.
Su Medeniyetleri Müzesi'ni görmek için gelen ziyaretçilerin galerideki deneyiminden bir kare. Doğal klima etkisi sunan ortamda gezinti keyfi öne çıkıyor.
37 kilometre uzaklıktan doğal yollarla gelen suyun soğukluğu, mağara içinde serin bir hava yaratıyor.
İçeride suya dair birçok nesne, metin ve malzemelerin sergilendiği bin metrekarelik alan, yaz-kış 21 derecede sabit kalıyor.
Talas Su Medeniyetleri Galerisi; Talas, Kiçiköy mahallesinde, Tarihi Osmanlı Sokağı girişinde ziyaretçilerini bekliyor.