Kayseri’de kaymakamlar şehir içindeki görevlerine hız kesmeden devam ediyor. İncesu Kaymakamlığı'nın öncesinde evi yanan vatandaşa yardımı gündeme gelirken bu kez ise farklı bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşım İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş tarafından, "21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Down Sendromu bir hastalık değil farklılık" başlığı ile yayınlandı. İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş'ın yayınladığı videoda down sendromlu Tunahan'ın hayali gerçek oldu.
Tunahan talep etti
Down sendromlu Tunahan İncesu’da düzenlenen bir iftar programında Kaymakam Ömer Said Karakaş’a asker olmak istediğini söyledi. Tunahan’ın talebinin ardından Ömer Said Karakaş, jandarma personelini yanına çağırarak, “Asker lazımmış size. Tunahan’ı veriyoruz. En kısa zamanda Tunahan’ı askere başlatmamız lazım” dedi.
Hayali gerçekleştirildi
Asker olmayı talep etmesinin ardından ise down sendromlu Tunahan’ın hayali gerçekleştirildi. Ömer Said Karakaş ile Tunahan bu kez asker üniforması üzerinde bir araya geldi. İncesu Jandarma Komutanlığı’nda bir araya gelen ikili memnun olduklarını da dile getirdi. Tunahan’a her şeyin yolunda olup olmadığını soran İncesu Kaymakamı, down sendromlu Turgay’ı da arayarak yeni askeri gösterdi.
İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş, down sendromlu Tunahan’a asker selamı vererek ayrıldı.