"Kayseri’nin kek ve çay verecek bahçeye değil iş ve aş verecek sanayi yatırımlarına ihtiyacı var." diyen Ataş, "Şimdide, Kayserililer işsiz ve aşsız gezerken, şehzade Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfına Belediye 10 milyonluk tesis yapmayı planlıyor." diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te Kayseri'nin sorunlarını gündeme taşıdı.

12 yaşındaki Atatürkçü küçük kızdan şok sözler! 12 yaşındaki Atatürkçü küçük kızdan şok sözler!

Konuşmasına tartışmalı yargı paketine değinerek, başlayan Ataş, "İki haftadır görüştüğümüz ikinci yargı reform paketi adını verdiğimiz bu kanunun 32’nci maddesinde celse harcı olarak geçen harcın ismi başvuru harcı olarak değiştiriliyor ve tamamına baktığımızda da maalesef ki bir reform paketinden çok çok uzak. Haftalardır bunun üzerinde konuşuyoruz. Muhalefeti ne dinleyen var ne de verdiği tekliflere acaba doğru mudur diye dönüp bakan var." dedi.

Daha sonra Kayseri'nin sorunlarını anlatan Ataş,

ticaretin merkezi, sanayi şehri ve tarımda Anadolu’nun parlayan yıldızı olan Kayseri'nin bu özelliklerini günden güne kaybettiğini belirtti. Ataş," Kayseri, ulaşımı zor, üretimden uzak, sıradan bir şehir hâline dönüşüyor. 1926 yılında uçak üretimi yapan Sümerbank bez fabrikasının olduğu Kayseri, Hava İkmal, Anatamir, TANKSAN, ASPİLSAN gibi sanayi altyapısına sahiptir. Yerli otomobil ve savunma sanayi yatırımlarına uygun, altyapısına sahip olan Kayseri’mize şimdi millet bahçesi yapmak için uğraşıyoruz. Kayseri’nin kek ve çay verecek bahçeye değil iş ve aş verecek sanayi yatırımlarına ihtiyacı var." diye konuştu.

SÖZ VEREN ÇOK AMA İCRAAT YOK

Kayseri'ye gelen ve sözler veren Bakanlara da tepki gösteren Ataş, verilen birçok sözün bugüne kadar tutulmadığına da dikkat çekerek," Bu saatten sonra Kayseri’nin boş laflara karnı tok, bu laflara verilecek cevabı da çok. Kayseri artık söz değil icraat bekliyor" şeklinde konuştu.

Ataş, şunları söyledi, "Söz çok, ancak yatırım yapacak maalesef ki Hükûmet yok, yatırıma öncülük edecek bakanlar yok fakat şehrimize gelen ve söz verip verip giden birçok bakan var. Bir yıl içerisinde şehrimize Hazine ve Maliye Bakanı, Millî Eğitim Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Millî Savunma Bakanı geldiler. En son geçen hafta yine Millî Savunma Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız şehrimize ilk defa geldi, kendisinden önce selefleri gibi hızlı trenin, Kayseri’nin havaalanının, tramvay hatlarının sözünü verdi ve gitti. Kendisinden önce bu sözleri 2 cumhurbaşkanı, 3 başbakan, birçok bakan daha önce de söz verip gitmişlerdi. Bakalım çiçeği burnundaki Bakanımız sözlerini tutacak mı? Ama bilsinler ki bu saatten sonra Kayseri’nin boş laflara karnı tok, bu laflara verilecek cevabı da çok. Kayseri artık söz değil icraat bekliyor."

ÇİFTÇİYİ, ESNAFI, SANAYİCİYİ DİNLEMİYORLAR

Şehre gelen Bakanların esnafı, sanayiciyi, çiftçiyi dinlemediğini ifade eden Ataş," Şehrimizi ziyaret eden bakanlar zirai don ve dondan zarar gören çiftçilerimizi ziyaret dahi etmedi, sanayici ve esnafımızı dinlemedi, çiftçilerimizin sorunlarını dinlemedi. Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Akkışla, Pınarbaşı ve Sarız ilçelerimizde hâlâ doğal gaz bulunmuyor, bu ilçelerimize doğal gaz ne zaman gelecek, kim getirecek, kimse bunu bilmiyor. Develi’de heyelan mağduru olan vatandaşlarımızı dinlemediler, mağduriyetlerini gidermediler, Develili hemşehrilerimiz bar bar bağırıyor. Sarıoğlan ve Bünyan sınırındaki Palas Tuzla Gölü’nün bozulmakta olan doğal çevresini defalarca gündeme getirdik. Seçim zamanı söz verdiler, Camikebir ve Argıncık, Oruçreis kentsel dönüşümüyle TOKİ yatırımlarından bahsetmediler, Develili hemşehrilerimizi dinlemediler. Evet, Kayserili hayırseverdir, şehri için her şeyi yapar, ülkesi için her şeyi yapar. Şehre yatırım gelmeyeceğini anlarsa da bu saatten sonra gereğini yapar." şeklinde konuştu.

VATANDAŞA YOK AMA SARAYLARA VAR

Kayseri’ye 2020’de 358 milyon TL ödenek ayrıldığını ve yatırımlar toplamına bakıldığında da yüzde 0,46’ya tekabül ettiğini söyleyen Ataş, " Yani yüzde 1 bile değil. Hâlbuki Kayseri’nin gayri safi millî hasıladaki payı ülke sıralamasında 13’üncü şehir. Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı sarayına bakalım, 2020 yılında 610 milyon TL harcanacak. 2019 yılında sarayın bahçesine 2,8 milyar TL harcandı. Marmaris’teki saraya 435 milyon TL harcanacak, Ahlat’a yapılan saraya ne kadar harcanacağını bilen dahi yok. Keyfî, şatafat ve israf harcamalarının tek kalemi Kayseri’ye yapılan yatırımlardan çok daha fazla." dedi.

KAYSERİLİLER İŞSİZ, ONLAR ŞEHZADE ERDOĞAN'IN OKÇULAR VAKFINA TESİS YAPIYOR

Açıklamasında" Şimdide, Kayserililer işsiz ve aşsız gezerken, şehzade Bilal Erdoğan’ın Okçular Vakfına Belediye 10 milyonluk tesis yapmayı planlıyor." diyen Ataş," İstanbul ve Ankara Belediyelerinde ödenekleri kesilen yandaş vakıf ve dernekler gözlerini şimdiden Kayseri’ye diktiler. Kayseri’nin işini ve aşını Suriyelilere, hakkını vakıflara aktarıyorlar. Daha önce de söyledim. On yedi yılda, AKP Kayseri’den bir Cumhurbaşkanı, üç Bakan, birçok milletvekili ve sayısız bürokrat çıkardı. Kurulduğu günden itibaren Kayseri AKP’ye her seçimde rekor oy verdi. Buna rağmen 'Kayserili işini bilir.' mantığıyla şehrimize kamu yatırımları yapılmıyor, şehrimiz devlet yatırımlarından mahrum bırakılıyor ama bu böyle gitmez. Kayserili uyanıktır, Kayserili zekidir; dediğiniz gibi işini de gayet iyi bilir. Günü gelir yapılmayan yatırımların hesabını sizden bir bir sorar" şeklinde konuştu.KURUMSAL