Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'nda da ekipler tarafından bir takım çalışmalar başladı.
Türkiye'nin en geniş alanına sahip meydanı olan Cumhuriyet Meydanı, her gün binlerce insanı ağırlıyor. Şehrin nüfus bakımından en büyük iki ilçe olan Melikgazi ve Kocasinan'ın sınırlarının birleşiminde yer alan meydan, vatandaşların geçiş güzergahında yer alması ve estetik görüntüsü ile öne çıkıyor. Atatürk anıtı ile heykeli, saat kulesi ve Kayseri Kalesi ile birlikte şehrin sembollerini bir arada görme özelliği sunan Cumhuriyet Meydanı, tarihi eserler bakımından zengin bir görselliğe de sahip.
Kentin, ortak buluşma alanı olarak da dikkat çeken meydanda, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'nin mimari ve estetik ruhuna yakışan çalışmalar yapılıyor. Bu çerçevede sosyal belediyecilik temelli projeler de gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, yine bu doğrultuda önemli bir çalışmayı hayata geçiriyor.
Görme Engelli Vatandaşlar Unutulmadı!
Görme engelli vatandaşları unutmayan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı'nda anlamlı bir projeyi uyguluyor. Meydanda yer alan ve görme engelli vatandaşlar için tasarlanan sarı çizgilerin zamanla deforme olması dikkat çekmişti. Bu problem görme engellilerin zorluk çekmesine neden olmuştu. Meydanda bulunan ve görme engelliler için hangi doğrultuda gitmeleri gerektiği konusunda yardımcı olan ve güvenle dolaşmalarını sağlayan sarı çizgilerin yenilenmesi gerektiği gündeme gelmişti. Büyükşehir Belediyesi, bu sıkıntının çözülmesi için gerekli adımları attı.
Büyükşehir Belediyesi Görme Engelliler İçin Çalışma Başlattı!
Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda sarı çizgiler yerine doğal taş kullanılmasına karar verdi. Konu ile ilgili 24 Eylül 2024 tarihinde 'Doğal Taş ile Engelli Yolu Yapım İşi' için ihale açıldı. İhalenin sonuçlanmasının ardından yüklenici firmanın çalışmalara başlaması bekleniyordu.
Geçtiğimiz gün itibariyle Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmalar başladı. Meydanda engelliler için doğal taşlardan oluşturulan yürüyüş yolu işinin bitmesi için belirlenen sürenin 60 gün olduğu belirtildi.