Kayseri Devlet Hastanesi’ne ziyarette bulunan Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, hastanenin başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ile görüşme yaptı. 

Ramazan Bayramı tatilini Kayseri'de geçirecekler: Bu haberi okumadan plan yapmayın! Ramazan Bayramı tatilini Kayseri'de geçirecekler: Bu haberi okumadan plan yapmayın!

Son dönemde Kayseri Devlet Hastanesi’ne gerçekleştirilen ziyaretlere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde Kayseri Şehir Hastanesi’nin başhekim yardımcıları da olmak üzere İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan’ın katıldığı bir değerlendirme toplantısının yapıldığı hastaneyi bu defa Kayseri Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz ziyaret etti. 

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekim Doç. Dr. İsmail Altıntop’u makamında ziyaret eden Erkan Kaçmaz, Altıntop ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başhekim Altıntop, Erkan Kaçmaz’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 

Kayseri Devlet Hastanesi’nde Başhekim ve Vali Yardımcısından dikkat çeken görüşme!

Kayseri Devlet Hastanesi’nin tarihi 

Kayseri'deki sağlık hizmetlerinin temelleri, 1205 yılında Selçuklular döneminde atılmıştır. II. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti üzerine, 1205 yılında Kayseri’de inşa edilen hastane, tıp okuluyla birlikte çok sayıda hekim yetiştirmiştir. Günümüzde bu hastane, Mimarsinan Parkı içinde Selçuklu Müzesi (Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi) olarak ziyaretçilere açıktır.

Kayseri’deki modern sağlık hizmetlerinin ilk kurumsal temeli ise 1884 yılında atılmıştır. Gültepe’de kurulan Memleket Hastanesi, 1924’te Gazi Mustafa Kemal tarafından açılmıştır. 1943’te hastanenin tıbbi cihazları ve kadrosu, Devlet Hastanesi’ne taşınmıştır. 1968’de cerrahi servisler binasının tamamlanmasıyla hastanenin yatak kapasitesi 560’a yükselmiştir. 1988’de Kayseri’deki Nükleer Tıp Merkezi açılmış, 1990’da ise Elmas-Cemal Hattat Hastanesi hizmete girmiştir.

1998 yılında Kayseri Devlet Hastanesi, eski Atatürk Sağlık Meslek Lisesi binasını da bünyesine katmış ve yatak kapasitesi 700’e çıkmıştır. 2005’te SSK Bölge Hastanesi devreye alınarak, yatak kapasitesi 1045’e yükselmiştir. Aynı yıl, Kayseri Devlet Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmüştür.

2005’te Geriatri Merkezi, 2006’da ise Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği açılmıştır. 2018’de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Şehir Hastanesi’ne taşınmış, boşalan binalar Kayseri Devlet Hastanesi olarak yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Yeni hastane 355 yatak kapasitesine sahiptir.

Kaynak: Merve Erol