Kahramanmaraş merkezli yaşanan 6 Şubat depremlerinden zarar gören şehirlerden biri Kayseri oldu. Kayseri’de birçok yapı hakkında ise yıkılma kararı verildi. Öğretmenevi de bu yapılardan birisi olurken, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’da harekete geçmişti.
Yıkım çalışması sürüyor
Kayseri Öğretmenevi’nde yıkım çalışması kış aylarında hava koşulları nedeni ile duraklatılmıştı. Kayseri’de yeniden havaların ısınması ile yıkım kaldığı yerden devam etti. Nerede ise yarısı yıkılan Öğretmenevi’nde süre de daralıyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre Öğretmenevi’nin yıkımı en kısa sürede tamamlanacak.
Bütçe talebinde bulunulmuştu
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde yeni bir öğretmenevinin yapılması için talepte bulunmuştu. Görüşmelerde Öğretmenevi için bütçe talep eden Baki Ersoy, “Şimdi, bu önemli ihtiyacı karşılamak ve hem öğretmenlerimize hem de şehrimize layık bir konaklama tesisi kazandırmak adına, depreme dayanıklı, şehrin ve sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak ve modern bir binanın ivedilikle yapılması için 2025 yılı bütçemizden pay ayrılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yerine ne yapılacak?
Kayseri’de yıkımı nerede ise tamamlanan Öğretmenevi’nin yerine ne yapılacağı da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ancak şu ana kadar Öğretmenevi’nin yerine ne yapılacağı hakkında yetkililerden bir bilgi paylaşılmadı