Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Kayseri’de yaşayan vatandaşlar, bayram tatilini en iyi şekilde değerlendirmek için plan yapmaya başladı. Özellikle bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanması, şehirde vakit geçirecek olanlar için çeşitli etkinlik ve gezi planlarını gündeme getirdi. Kayseri’nin tarihi ve doğal güzellikleri, bayramda gezilip görülebilecek yerler arasında öne çıkarken, aile ziyaretleri ve geleneksel bayram buluşmaları da önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda, Kayseri’de Ramazan Bayramı’nda neler yapılabileceği merak konusu olmaya devam ediyor.
Hayvanat Bahçesi ücretsiz olacak!
Ramazan Bayramı için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, belediye bünyesinde bulunan Anadolu Harikalar Diyarı (MazakaLand) Hayvanat Bahçesi için bir duyuru yayınlandı.
Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde yer alan ve ev sahipliği yaptığı 153 türde yaklaşık bin 600 hayvanı misafir eden ve özellikle bayramlarda dolup taşan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bu bayramda da binlerce ziyaretçi ağırlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ramazan Bayramı’nın 1’inci günü kapalı olacak Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, bayramın 2’nci ve 3’üncü günlerinde ise vatandaşlara ücretsiz olarak kapılarını açacak" dedi.
'Hayvanat bahçesi bayramda ziyaretçilerini bekliyor'
Ramazan Bayramı’na özel ücretsiz olarak ziyarete açılacak olan hayvanat bahçesinin özellikle çocukları çok mutlu edeceğini söyleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, "Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimlerince gerekli aşı ve koruyucu uygulamaları titizlikle takip edilen yüzlerce hayvanın yuvası olan hayvanat bahçemiz, bayramda da ziyaretçilerini bekliyor" diye konuştu.
Kayserili vatandaşlar 9 günlük bayram tatilinde başka yerler ücretsiz olacak mı diye merak etmeye başladı.