MHP'nin bayramlaşma programına Devlet Bahçeli katılacak mı? MHP'nin bayramlaşma programına Devlet Bahçeli katılacak mı?

Kayseri’nin Sarız ilçesinde zabıta ekipleri harekete geçti. İlçede faaliyet gösteren 3 harfli zincir marketler, bakkallar ve fırınlar, zabıta ekipleri tarafından denetlendi. Denetimlerde özellikle raf fiyatları ile kasa fiyatlarının uyuşup uyuşmadığı kontrol edilirken, fırınlardaki hijyen koşulları da incelendi. 

Kayseri Denetim 6

Fırınlarda Ekmek Gramajı Ve Hijyen Kontrolü Yapıldı 

Sarız Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınlarda detaylı denetimler gerçekleştirdi. Ekmek ve pide gramajlarının standartlara uygun olup olmadığı kontrol edilirken, imalathane bölümlerine de girilerek kullanılan malzemelerin hijyen şartlarına uygunluğu incelendi. 

Kayseri Denetim 4

Zincir marketlerde fiyat denetimi 

Denetimler kapsamında ilçede faaliyet gösteren zincir marketler, bakkallar ve 3 harfli marketler de tek tek incelendi. Marketlerde son kullanma tarihleri kontrol edilirken, en çok şikayet edilen konulardan biri olan raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki farklılıklar da karşılaştırıldı. 

Kayseri Denetim 3

Sarız Belediyesi’nden Açıklama 

Konuyla ilgili olarak Sarız Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Belediye Başkanlığımıza bağlı Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, Ramazan ayında vatandaşlarımızın daha sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için fırınlarda ekmek ve pide gramajlarını kontrol etmiş, imalathanelerde hijyen denetimi yapmıştır. Marketlerde gerçekleştirilen denetimlerde ise ürünlerin raf fiyatları ile kasa fiyatları karşılaştırılmış, son kullanma tarihleri incelenmiştir. Tüm hemşerilerimizin huzurlu ve sağlıklı bir Ramazan geçirmesi en büyük temennimizdir." 

Kayseri Denetim 2

Denetimler Devam Edecek

Sarız Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca denetimlerin süreceğini belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında bulundu. Özellikle fiyat farkı ve hijyen konularında titiz bir çalışma yürütüldüğü vurgulandı.

Kayseri Denetim 5

Kaynak: Sevilay Ay