Kayseri’de Çekilen Film Büyük İlgi Gördü

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde çekilen ‘Son Rüzgar’ filmi, kısa sürede büyük bir başarı yakalayarak uluslararası festivallerde adından söz ettirmeyi başardı. Yönetmenliğini İsmail Taşgeldi’nin yaptığı film, özellikle sinematografisi ve güçlü hikayesiyle ön plana çıkıyor.

Film, 2025 yılının ilk günlerinde Antalya’da düzenlenen Uluslararası Anatalio Film Festivali’nde dört ödül birden kazanarak sinema dünyasında büyük yankı uyandırdı. Yapım; En İyi Film, En İyi Aktör, En İyi Yönetmen ve En İyi Sanat Yönetmeni kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Son Rüzgar (3)

Uluslararası Film Festivallerinde Büyük Başarı

Sadece Türkiye’de değil, uluslararası film festivallerinde de ödüller kazanan ‘Son Rüzgar’, farklı ülkelerdeki prestijli organizasyonlarda ödüllerle taçlandırıldı.

Los Angeles Short Film Festivali’nde ‘En İyi İlk Yönetmen’ ödülünü kazanarak büyük bir çıkış yakalayan film, Berlin Kısa Film Festivali’nde ‘Seyirci Özel Ödülü’ne layık görüldü. Seyircilerin büyük beğenisini kazanan yapım, özellikle duygusal anlatımı ve etkileyici sahneleriyle ön plana çıkıyor.

İngiltere’de de Ödülleri Topladı

Kayserililer bu hafta hangi filmleri izleyecek? İşte detaylar! Kayserililer bu hafta hangi filmleri izleyecek? İşte detaylar!

Avrupa’da da büyük ilgi gören ‘Son Rüzgar’, İngiltere’de düzenlenen bir festivalde ‘En İyi Anlatı’ ve ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ödüllerini kazandı. Londra’da gerçekleşen ödül töreninde film ekibi büyük alkış alırken, sinema eleştirmenleri tarafından da olumlu yorumlar aldı.

Filmin İngiltere’de ödül almasının ardından, Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlarda yayınlanabileceği konuşuluyor. Film ekibinin, uluslararası film dağıtımcılarıyla görüştüğü ve farklı ülkelerde vizyona girmesi için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Son Rüzgar (2)

Filmin Kadrosu ve Teknik Ekibi

‘Son Rüzgar’ın güçlü oyuncu kadrosu ve teknik ekibi, filmin başarısında büyük rol oynuyor.

Başroller:

Muzaffer Türköz

Eda Dalkılıç

Doğan Demir

Teknik Ekip:

Görüntü Yönetmeni: Mehmet Bedir

Sanat Yönetmeni: Begüm Kılınç

Senaryo: İsmail Taşgeldi

Yapımcı: Ayşe Özgüven

Film ekibi, yeni projeler için de hazırlık yaparken, ‘Son Rüzgar’ın dünya çapında daha fazla festivalde yarışması ve yeni ödüller kazanması bekleniyor.

Kaynak: Ülkü Şimşek