Kayseri Haber - 2025 yılı Şubat ayında faaliyete geçen Develi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülerine kamu hizmeti cezalarını kamu yararına çalışarak yerine getirme fırsatı sunuyor. Bu kapsamda, Develi Cumhuriyet Başsavcısı İlteriş Altıntaş, Develi Kaymakamı Yusuf Turan ve Develi Belediye Başkanı Adem Şengül arasında imzalanan protokol ile denetimli serbestlik yükümlüleri, Develi Belediyesi ve kamu kurumlarında ücretsiz olarak çalışacaklar.
Ramazan ayında camilerde temizlik hizmeti
Protokol çerçevesinde, Ramazan ayında camilerde temizlik hizmeti veren yükümlüler, başta camilerin iç temizlikleri olmak üzere, bahçe temizliği, lavabo temizliği, kameriye ve bankların boyanması gibi önemli hizmetler sunuyor. Camilerdeki bu temizlik çalışmaları, hem dini ibadetlerin sağlıklı bir ortamda yerine getirilmesini sağlıyor hem de Develi halkının takdirini topluyor.
Adalet Ormanı'nda ağaç dikilecek
Yükümlülerin kamu hizmeti çalışmaları yalnızca camilerle sınırlı kalmıyor. Devam eden süreçte, "Adalet Ormanı" olarak belirlenen alanda, Adalet Ormanı Haftası kapsamında yükümlüler tarafından ağaç dikimi yapılması planlanıyor. Bu tür faaliyetler, hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilenmesine hem de yükümlülerin toplumla kaynaşarak toplumsal fayda sağlamalarına olanak tanıyor.