Kayseri’de yapılan hizmetler tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Vali Gökmen Çiçek’in katkıları ile açılan Kayseri’deki Kadın Kooperatifleri yaptıkları hizmetleri açıklayan bir video yayınladı. Kayseri’de bulunan kadın kooperatiflerinin gelişim sürecinin de anlatıldığı videoda dikkat çeken nokta kooperatiflerin her birinin farklı ürün çıkartması oldu.
Kayseri’de 2 yıl önce açılmaya başlanan kadın kooperatifleri kısa sürede hızla yükselerek tüm ilçelerde hizmet vermeye başladı. Hem bulundukları ilçelere hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye satış yapan kooperatifler aynı zamanda istihdam da sağlıyor. Kadınların sosyal hayatta da faaliyette olmasını sağlayan kooperatifler için Kayseri Valisi Gökmen Çiçek göreve başladığı zamandan itibaren çabaladı.
2 yılda 132 milyon lira ciro
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in katkıları ile açılan Kadın Kooperatifleri 2 yıl da büyük ivme kazanarak 46 kooperatif kuruldu. Kayseri’de kurulan kooperatiflerde çalışan kadınlar da bu durumdan oldukça memnun kalıyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, açılan Kadın Kooperatifleri’ne makine ve ekipman desteğini de sağlıyor. Kayseri Kadın Kooperatifleri Koordinatörü Sefure Deveci’nin anlatımı ile kooperatiflerin tüzel kişiliklerinin oluşması, satış ve pazarlaması da Kayseri Valiliği’nin destekleri ile oldu. Kayseri’de toplam 660 kadının istihdamının sağlandığı biliniyor. Kayseri’de bulunan kadın kooperatifleri iki yılda rekor bir seviyeye ulaşarak 132 milyon lira ciro elde etti.
Her kooperatiften farklı ürün
Kayseri Kadın Kooperatifleri’nde her merkez farklı bir ürün çıkartarak çeşitlilik sağlıyor. Her ürünün satış politikası da değişiyor. Kayseri’de bulunana 16 ilçenin tamamında Kadın Kooperatifi yer alıyor. Farklı ilçelerde üretilen farklı ürünler de hem Kayseri’de hem de Türkiye’de satışa sunuluyor. Kayseri’de Ağırnas Kadın Kooperatifi kendileri tohumlardan ürettikleri Aspir Yağı’nı Kayseri’de bulunan marketlere satıyor. Talas Başakpınar Kadın Kooperatifinde ise kadınlar ayakkabı üretimi yaparak yerli ürünlere katkıda bulunuyor. Sarıoğlan Kadın Kooperatif’inde ise kadınların ürettikleri çikolata hem Kayseri’ye hem de Türkiye’ye satılıyor. İncesu Kadın Kooperatifleri bahçe mobilyası satarak kendilerini tanıtıyorlar. Bir diğer Kadın Kooperatiflerinden Tomarza’da kadınlar el değmeden istiridye mantarı yetiştiriyor ve Kayseri’ye satışını sağlıyor.