Anadolu'daki ilk Ermeni kilisesi olarak bilinen Kayseri'deki Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi'nde Miçing ayini düzenlendi. Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi, Kayseri'de Ermeni topluluğunun ruhani merkezi olmasının yanı sıra, bölgedeki Ermeni inancının ve geleneklerinin de simgesi olarak dikkat çekti.

Kayseri’de yapılan ayin merak uyandırdı: 100 kişi oraya akın etti!

Ayinde mumlar yakıldı, dualar edildi

Ermeniler tarafından yapılan ve tarihte adına ilk defa 1191 yılında rastlanan Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi, Miçing ayinine ev sahipliği yaptı. Papaz Natan Arabyan önderliğinde yapılan ayine kentten ve il dışından gelenler katıldı. Mumların yakıldığı ayinde İncil okunarak dua edildi.

Kayseri’de sıfır araç alacaklar dikkat! TTB zorunluluğu kaldırıldı Kayseri’de sıfır araç alacaklar dikkat! TTB zorunluluğu kaldırıldı

Kayseri’de yapılan ayin merak uyandırdı: 100 kişi oraya akın etti!

'Çok kutsal günlerden geçiyoruz'

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Zadik Toker şu ifadeleri kullandı:

"Şükürler olsun ki bu sene de Miçing ayini için buraya geldik. Miçing ayini Paskalya orucunun tam ortasında denk gelen süreçtir. Biz de bu ayini icra etmeye geldik. Yaklaşık 100 kişi olacağız. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Her sene rahatça kendi arzu ve isteklerimiz doğrultusunda gelip burada ibadetimizi yapıyoruz. Çok kutsal günlerden geçiyoruz. Bu vesileyle Ramazan Bayramı'nı da tebrik ediyorum ve kutluyorum. Bizim Paskalya Bayramımız da 20 Nisan'a denk geliyor. Biz de o zaman kutlayacağız. Bütün insanların bayramlarını tebrik ediyorum" dedi.

Kayseri’de yapılan ayin merak uyandırdı: 100 kişi oraya akın etti!

Gazze'deki zulmün durması gerektiğini kaydeden Toker, "İnşallah bu insan zulmüne bir netice alınacaktır. Cumhurbaşkanımız bu iş için çok büyük emek sarf ediyor. Kendisine şahsım olarak teşekkür ediyorum. İnşallah bu zulme de son verirler" diye konuştu.

Kayseri’de yapılan ayin merak uyandırdı: 100 kişi oraya akın etti!

Miçing ayini nedir?

Miçing ayini, Ermeni cemaatinin her yıl gerçekleştirdiği 'Büyük Oruç' adı verilen ibadetin ortasında düzenlenen bir ayindir. Büyük Oruç dönemi boyunca Ermeni kiliselerinde ibadetlerde bazı değişiklikler yapılır. Kilise, münzevi bir atmosfere bürünür ve İncil okumaları daha uzun süre devam eder.

Kaynak: İHA