Kayseri’nin Sarız ilçesine yaklaşık olarak 49 km uzaklıkta bulunan Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine arabayla yolculuk 39 dakika sürüyor. Söz konusu ilçeye Kayserili vatandaşlardan da ilgi gelirken, birçok güzelliğinin henüz keşfedilmediği görülüyor.  

Kayseri’nin Yanı Başındaki O Hüzünlü İlçe Keşfedilmeyi Bekliyor!

6 Şubat felaketlerinin ardından büyük bir yıkıma uğrayan güzel şehirlerden Kahramanmaraş, depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Türkiye’nin her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikler yer alıyor. Kayseri’nin komşu illerinden olan Kahramanmaraş’ta da bu keşfedilmesi beklenen yerlerden biri olan Göksun ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle vatandaşlara göz kırpıyor.  

Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı vatandaşların yanı sıra Kayseri halkının da dikkatini çekebilecek bu bölge, kilometrelerce uzanan kanyonları ve yemyeşil doğasıyla göz kamaştırıyor. Yayla ve kış turizmine katkı sağlayan bölgenin aslında daha fazla ziyaretçiyi bünyesine çekebilecek olmasına rağmen, bundan mahrum kalması ve keşfedilmeyi bekleyen gizemli bir bölgeye dönüşmesi dikkat çekiyor.  

Kayseri’nin Yanı Başındaki O Hüzünlü İlçe Keşfedilmeyi Bekliyor!

Kahramanmaraş ilinin kuzeyinde bulunan ilçenin kuzeyinde, Kayseri’nin Sarız ilçesi, kuzeydoğuda Afşin, doğusunda Elbistan ve Ekinözü, güneyinde Andırın ve Merkez İlçe, batıda Adana Saimbeyli, kuzeybatıda Adana Tufanbeyli gibi ilçeler yer alırken, 1942 kilometrekarelik yüzölçümü ve 1350 m’lik denizden yüksekliği ile coğrafi konum ortaya seriliyor.  

İlçenin önemli akarsu kaynaklarından Ceyhan havzası ve burada yer alan Terbüzek ile Kömür çayları, eşsiz güzelliklerin bir parçası olarak yer alıyor.  

Her iki çay da Ceyhan Nehri'ne dökülürken, yaz aylarının kavurucu sıcakları ve engebeli toprakları ile adeta farklı bir yönünü ortaya koyuyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş ve Kozan istikametine doğru ormanlarla kaplı olan bölgenin tarihi açıdan da güçlü yönleri öne çıkıyor.  

Roma, Bizans ve Haçlı kaynaklarda eski ismi birçok farklı şekilde geçen ilçenin, Kilikya bölgesinin doğusunda ve İç Anadolu Bölgesi ile Kuzey Mezopotamya’yı birbirine bağlayan önemli yolların bulunduğu bir kavşakta yer aldığı bilinir.  

1980’li yıllarda ilçeyi ziyaret eden seyyahlardan ilginç açıklamalar geldi. Göksun köyü, o yıllarda ağaç kütüklerinden yapılmış kulübelerden oluşan, her tarafı bataklık, hüzünlü bir yer olarak tarif edildi.

Kaynak: Merve Erol