Süper Lig’de mücadele eden Kayserispor’un Başkanı Nurettin Açıkalın Türk futbolunda son dönemde yaşanan hakem polemiğine son noktayı koydu. Başkan Açıkalın, ‘Bizlerin yabancı hakem talebi olmadı, olmaz da. Yerli ya da yabancı kim yönetiyorsa yönetsin. Ama düzgün bir şekilde yönetsin’ dedi.

Kayserispor’da değişim rüzgârı: Maçın en dikkat çeken karesi oldu Kayserispor’da değişim rüzgârı: Maçın en dikkat çeken karesi oldu

Türk ya da yabancı olmuş bizim için fark etmez

Bellona Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın katıldığı bir televizyon programında, son günlerin en çok tartışılan hakem konusuna değindi. Başkan Açıkalın, birçok takımın yabancı hakem talep etmesine karşılık Kayserispor için, bu durumun bir önem arz etmediğini söyledi. Açıkalın, Türk ya da yabancı hakemin maçlarında görev almasının kendileri için fark etmediğini ve hiçbir önem taşımadığını belirtti.

Yabancı hakem tartışmalarına son noktayı koydu

 Bellona Kayserispor Başkanı Açıkalın,’Kayserispor için yabancı ya da yerli hakem olmasının bir önemi yok. Özellikle 4 büyüklerle oynanan maçlarda yabancı hakem isteği gereksiz. Bizim için her karşılaşma aynı önemde ve değerde. Ligi 4 büyük takıma indirgemek yanlış.  Kayserispor için 4 büyük takımla oynadığı maçta önemli, Anadolu takımlarıyla oynadığı maçta. Bizlerin yabancı hakem talebi olmadı, olmaz da. Yerli ya da yabancı kim yönetiyorsa yönetsin. Ama düzgün bir şekilde yönetsin. Artık ligimizde VAR teknolojisi var. Buna rağmen verilen yanlış kararlar olmamalı. Biz buna karşıyız’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Fatma Elmas