“2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen yılsonu sergisinin açılışına, Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Genel Sekreter Doç. Dr. Semra Aksoylu, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Benli ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Serginin açılışında konuşan Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Benli, sergideki çalışmalar hakkında bilgiler verdi

Kayseri'de esnaf elinde bıçakla o siyasetçiye neler söyledi? Kayseri'de esnaf elinde bıçakla o siyasetçiye neler söyledi?

Doç. Dr. Benli, “2019 yılında okul olarak yapmış olduğumuz bütün aktiviteleri Prof. Dr Fuat Sezgin anısına atıf ettik. Umarım hocamızı her etkinliğimizde anarak tanınırlığını yaygınlaştırabilmişizdir. Ben, 2019 yılı itibariyle yapmış olduğumuz 22 etkinliğe destek veren Rektörümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da konuşmasında, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in, Türk-İslam kültürüne katkılarına değindi.

Rektör Karamustafa, “Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu, Kayseri Üniversitesi’nin misyonunda olan iş dünyasıyla bütünleşme, toplumla bütünleşme ifadelerini tamamen yansıtan bir okulumuz. O yönüyle başta değerli müdürümüzü, çalışma ekibini, öğretim elemanlarımızı, idari personelimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Son yapmış olduğumuz etkinliklerle Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlik sayımız 23’e çıkmış oldu. Pazartesi günü de Allah izin verirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı kapanış toplantısına gideceğiz. Bizler Türk Milleti olarak, Türk-İslam kültürüyle yoğurulmuş, millet olarak bu coğrafyada geçmiş tarihimizle bütünleşmiş bir şekilde kültürümüzü yansıtan değerlerin farkında olmak durumundayız. Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızı rahmetle anıyoruz. Çünkü gerek İslam kültürü, gerekse Türk-İslam kültürüne katkısı büyük. Bizler bu coğrafyanın sahibi olarak Türk-İslam kültürünün zenginliklerini çok iyi anlamalıyız ve çok iyi tanımalıyız. Kültürümüzün genlerini, köklerini çok iyi bilmeliyiz. Gelecek nesillerle bu özgüven içerisinde, bu ülkeyi daha da ileriye götürmeliyiz. Türk-İslam kültürünü daha da ileriye götürmeliyiz. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama kendi genlerimizi, kendi gücümüzü bilirsek, özgüvenimiz yüksek olursa, bu coğrafyanın ve bu bölgenin de sahibi her zaman ifade ettiğim gibi büyük Türk Milleti olacaktır. Bununla da onur duyuyoruz” diye konuştu.

Daha sonra serginin açılış kurdelesini kesen Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, sergideki eserleri tek tek inceledi.

Keçe iğneleme, cam boyama, filografi çalışmalarının yer aldığı ve yaklaşık 100 eserin bulunduğu sergi, gün boyu açık kalacak. Kurumsal