Proje hakkında açıklama yapan KİGDER Kayseri Şube Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, “Çocuklarımıza kütüphane kurmak için yola çıkıyoruz” dedi.
Depremin ilk gününden beri bölgeye destek olduklarını ve dayanışmaya devam ettiklerini söyleyen KİGDER Kayseri Şube Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, çocuklara kütüphane kurmak için yola çıkacaklarını ve proje sonunda binlerce çocuğa ulaşmak istediklerini belirterek;
“Biliyoruz ki, okumak iyileştirir. Okuyan çocuklarımız, bilinçlenen gençlerimiz, yarının anneleri ve babaları olacaklar. Bu afetin uzun dönemde görülebilecek olumsuz sağlık etkilerini de elimizden geldiğince bu şekilde azaltmaya çalışacağız. Yani yalnızca bugüne değil yarına da yatırım yapacağız. Temamız, okumak iyileştirir, sevgi iyileştirir, sanat iyileştirir, doğa iyileştirir, renkler iyileştirir. Biz tüm bu temaları birleştirdiğimiz KİGDER kütüphaneleri ile gidiyoruz çocuklarımıza.
Afetten zarar gören bölgelerde çocuklarımıza kütüphaneler kurmak için yola çıkıyoruz. Hatay ilk hedef noktamız Her tamamladığımız kütüphane ile arkamızda yüzü gülen, kalbi iyileşmeye başlayan mutlu çocuklar bırakarak diğer bir ilimize geçeceğiz içimizdeki huzurla. Bu projenin sonunda binlerce çocuğumuza ulaşmak istiyoruz. Hayalimiz büyük. Bu hayalimizi gerçekleştirirken bize yol arkadaşı olacak TED Üniversitesi ile bir protokol imzaladık ve projeyi beraber yürütme kararı aldık.
Rektör İhsan Sabuncuoğlu hocamıza ve TED üniversitesi ilgili departmanlarına ve öğrencilerine bu işbirliği için teşekkür ediyoruz. Deprem yaşanmış alanlarda, hayatı kademeli olarak normalleştirirken, kitapların eğitici ve iyileştirici gücünden yararlanacağız ve kütüphanelerimizi beraber kuracağız.
Bi'dolu Kitap sloganı ile çıktığımız bu yolda kuracağımız kütüphaneler için konteynarları Kayseri Büyükşehir ve Melikgazi Belediyesi'nden, İstanbul Büyükşehir (IBB), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve Mersin Akkuyu İşçi Yaşam Merkezi'nden talep ettik. Çünkü bu saydığımız kurumlar deprem yaşanan illerde konteyner ya da çadırlardan oluşan yaşam alanları kurdular.
En uygun alanları belirlerken onların alandaki tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Kısa vadeli hedefimiz 11 ilde 11 kütüphane kurmak. En büyük hedefimiz ise afet bölgesinden başlayan bu hareketimizin Kurtuluş Savaşı'mız misali yurdumuzun her noktasına bizim duyduğumuz heyecanla yayılması. Konuyla ilgili belediyelerimizle görüştük. İlk görüşmelerimiz olumlu, kesin cevapları bekliyoruz. Bize kütüphane olabilecek konteyner bağışlanır bağışlanmaz da kitap alımını başlatacağız. Kütüphanelerimizin içerisinde yer alacak kitaplarımız için büyük yayınevleri ile görüşüp indirimli ürün alma konusunda da prensipte anlaştık, kitap seçimlerimizi yaptık. Ancak seçtiğimiz kitapları bölgenin ve çocuklarımızın hassasiyetlerini göz önüne alarak uzman arkadaşlara inceletiyoruz. Haydi hep beraber el ele merhem olalım deprem çiçeği çocuklarımıza "Bi'dolu Kitap" getirdik size diyelim, dünyaları ayaklarına serelim” ifadelerini kullandı.