Kayseri Haber - Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısının ardından emekli bayram ikramiyeleri hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.
Arıkan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, emekliye verilen bayram ikramiyesinin yetersiz olduğunu ve hükümetin tutumunu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Arıkan, ikramiyenin emekliler için büyük hayal kırıklığına yol açtığını belirtti.
Arıkan, şu ifadeleri kullandı:
“Uzun bekleyişler ve büyük umutlar sonunda, emeklilerimiz için açıklanan bayram ikramiyesi, bir kişinin bir aylık fitresi bile etmiyor, bir çeyrek altın bile etmiyor, bir market arabası doldurmaya bile yetmiyor! Emeklilerimiz fitreye mahkum edilmişti, şimdi de çocuklarının vereceği harçlığa mahkum edildi."
Arıkan, emekli bayram ikramiyesinin 4.000 TL olarak belirlenmesinin, “Bu bayram çocuklar büyüklerimize harçlık versin” anlamına geldiğini ifade etti.
“Yaparsa AK Parti yapar derken, bu kadar yapabileceğinizi hiç kimse tahmin etmemişti” diyen Arıkan, hükümetin diğer kesimlere yönelik imkanlarını ise şu şekilde eleştirdi:
"Beşli çeteye her türlü imkan var, faiz lobilerine her türlü düzenleme var, yandaş şirketlere her türlü kolaylık var, lükse, israfa, şatafata her türlü para var, kamu özel iş birliğine aktarmaya bol bol para var"
Arıkan, emekli vatandaşlara adaletli bir düzen sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Biz emeklimize bu düzeni reva görenleri ilk seçimde emekli edeceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” diyerek, hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü.
Bu açıklamalar, Saadet Partisi'nin seçim sürecine girmesiyle birlikte, emekli vatandaşların ekonomik durumuna dair önemli bir gündem oluşturdu.