Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı'na Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu ve eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile 80 cumhuriyet savcısı ve başsavcı, 60 emniyet müdürü ve 40 komiser katıldı.

Kayseri Esen Metal'den Şeker gibi galibiyet! Kayseri Esen Metal'den Şeker gibi galibiyet!

Çalıştayın açılışında konuşan Bakan Kılıç, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi İlişkin kanunun çıktığı andan itibaren belli tartışmaları beraberinde getirdiğini belirtti. Kılıç, söz konusu kanunun içerdiği hükümler açısında Avrupa hukukunda pek çok ülkece olmayan sert tedbirleri yasal anlamda içermesine rağmen uygulama noktasında bir türlü sona etmek bilmeyen bir kanun olduğunu vurguladı.

Türkiye'de sporda düzeni tek başına cumhuriyet savcılarının, karar verici hakimlerimizin, kolluk kuvvetlerinin yani polisin, federasyonların veya bakanlığın sağlamasının imkansız olduğunu anlatan Kılıç, "Burada bir paslaşma var. Herkes topu birbirinin üzerine atıyor. Medya yapılan yayınlar bir yönüyle yargıyı yıpratan diğer yanıyla polisi yıpratan genelde de siyaseti ve bakanlığı yıpratan yayınlar. Oysa medya yapılan yayınlar büyük ölçüde spor alanlarındaki şiddet ve düzensizliğin de kaynağı ya da kışkırtıcısı olarak değerlendirilen yayınlar" şeklinde konuştu.