Valilik'te düzenlenen törende konuşan Vali Orhan Düzgün, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte elektronik ortamda şehrin tanıtımı turizm odaklı akıllı şehir projesi kapsamında protokol töreni için toplandıklarını belirtti.
‘Step To Kayseri’ ile ilgili olarak kısa bilgi veren Düzgün, "Bu tanıtım projesi ile ne gibi hedefler öngörülüyor? Kayseri’nin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında daha etkin bir şekilde nasıl tanıtabiliriz? Bu tanıtımda bilişim teknolojilerini nasıl kullanabiliriz? Her geçen gün hem iletişimde hem de ulaşımda insanlar artık daha çok sosyal medyayı kullanmaya başladı. Birçok kişinin elinde akıllı telefon var. Bu nedenle bizde böyle bir proje gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
Proje koordinatörü Soner Dağtekin de proje ile ilgili kısa bir sunum yaparak, Kayseri'nin turizm değerlerinin bilişim teknolojileri kullanılarak, yerli ve yabancı turistlere etkin bir şekilde tanıtılacağını söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, ORAN Genel Sekreteri Fatih Gavgacı arasında imza protokolü düzenlendi.
PROJENİN AMACI
"Kayseri'nin turizm değerlerini, bilişim teknolojileri kullanarak yerli ve yabancı turistlere ve yerel halka, etkin bir şekilde tanıtarak Kayseri'nin turizm açısından rekabet gücünü arttırmak, bölge ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu kapsamda projenin hayata geçirilebilmesi için Kayseri Valiliği ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalanarak projenin startı verildi.
Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başka olmak üzere, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TURSAB, KAYTİD gibi bir çok kurum ve kuruluşlar KAYseri'nin tanıtımı amacıyla çalışmalar sürdürmektedir. Ancak gelişen teknolojiler sayesinde küçük bir köy haline gelen dünyada tanıtım, bilgilendirme ve farkındalık oluşturma faaliyetleri bilişim teknolojileri ve internet kullanılarak yenilikçi yöntemlerle yapılmaktadır.
Günümüzde internet, buna bağlı olarak arama motorları, mobil uygulamalar ve sosyal medyamızın her alanında sonderece etkili olarak kullanılmaktadır. Dünya üzerinde 2.5 milyar insan internet kullanmaktadır. Bu insanların hemen hemen tamamı arama motorlerini aktif olarak kullanmaktadır, Yine bu kullanıcıların 1.8 milyarının sosyal medya ağları hesabı bulunmaktadır. The World Fact Book verilerine göre dünyadaki cep telefonu sayısı ise 6.8 milyor olup bu telefonların çoğunluğunu akıllı cihazlar oluşturmaktadır. Reklam ve tanıtım sektöründe geniş kitlelere hızlıca ulaşmak amacıyla internet ve sosyal medyayı kullanmak ihmal edilemeyecek kadar önemli hale gelmiştir.
Öncelikli olarak amaç bölgemizdeki değerlerin internet üzerinden tüm dünyaya tanıtılması ve farkındalık yaratılmasıdır. Bu durum yerel işletmeler açısından hayati öneme sahiptir.
Proje kapsamında şehrin turizm açısından değer taşıyan noktalarına ve yine yerli ve yabancı ziyaretçilere yeme, içme, konaklama ve alışveriş gibi konularda hizmet veren işletmelere ibeacon adı verilen cihazlar yerleştirilecektir. Bu cihazlar geliştirilen mobil uygulama ve portal ile entegre şekilde çalışacak ve ziyaretçilere en doğru ve tatmin edici bilgileri kendi dillerinde sunacaktır.
Sonuç olarak, proje tamamlandığında Kayseri turizm alanında akıllı bir şehre dönüşecektir."