Dünya Aşıklar Derneği ve Sincan Belediyesi işbirliğinde düzenlenen Türk Dünyası Geleneksel Aşıklar Şöleni ile, ‘Türk Dünyası Âşık Edebiyatına Hizmet Ödülü’ töreni bir arada yapıldı.

Rüstem Altunbaş Konferans salonunda yapılan programda Prof. Dr. Bayram Durbilmez, “Türk Dünyasında Aşık Edebiyatı Gelenekleri ve Güncel Sorunlar” konulu bir de konuşma yaptı. Programa katılan aşıklara da seslenen Durbilmez, “Yenilenmeyen yenilir” uyarısında bulundu. Aşık edebiyatının kökenleri, gelenekleri, yayılma alanları, aşık kolları-mektepleri, aşık tarzı şiir varlığı, aşık tarzı hikaye varlığı, müzik aletleri (kopuz, dombra, saz), nazım biçimleri, nazım türleri ve temsilcileri konularında çalışmalar yapan Durbilmez, “Geleneği güncelleyen ve günümüz insanının duygularına hitap eden usta aşıklar, geleneği geleceğe taşıyacaklar ve unutulmayacaklardır” dedi.

Korkutan Yangın! İlk Müdahaleyi Vatandaşlar Yaptı Korkutan Yangın! İlk Müdahaleyi Vatandaşlar Yaptı

Folklor Araştırmaları Kurumu- Türk Halk Kültürüne Hizmet Ödülü (2003), Aşıklık Geleneğine Hizmet Ödülü (2004), Motif Vakfı- Halkbilimi Teşvik Ödülü (2005), Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi- İnceleme Ödülü (2007), Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 50. Yıldönümü Şeref Madalyası (2009), Dede Korkut Başarı Ödülü (2018), Karacaoğlan Hizmet Ödülü (2019), Bilge Tonyukuk Türk Eğitimine Hizmet Ödülü (2020), Yayın Teşvik Ödülü (2009, 2010, 2013, 2016) gibi ödüllere layık görülen Prof. Dr. Bayram Durbilmez, Dünya Aşıklar Derneği tarafından verilen “Türk Dünyası Aşık Edebiyatına Hizmet Ödülü”nün de sahibi oldu.