Kayseri Haber - Vatandaşların yatırım olarak ilk tercihleri arasında altın yer alıyor. Son zamanlarda TL’nin değer kaybetmesi ile parasını değerlendirmek isteyenler altına yöneldi. Yatırım aracı olarak altın son zamanların en çok kazandıranı olmaya devam ediyor. Önceki haftalarda yaşanan düşüş vatandaşları korkutsa da yeniden yükselmeye başladı. Altına yatırım yapanlar uyarılar da İslam Memiş’ten geldi. 

Kayseri’de mobilya sektörü dibe vuruyor! İki firmanın konkordato talebinde yeni gelişme Kayseri’de mobilya sektörü dibe vuruyor! İki firmanın konkordato talebinde yeni gelişme

Bayram öncesi vatandaşları uyaran İslam Memiş, “Bayram öncesinde hayır altın almazdım. Gram altın benim paramla pahalı. Dolar ve Euro’nun daha mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bayram öncesi vatandaşlara uyarı yapan İslam Memiş, "TL nakit ihtiyacımız varsa ve döviz bozdurarak halledeceksek şimdiden hazırlık yapmalıyız. Çünkü tatilde hem serbest piyasalarda hem de bankalarda alım-satım makas aralıkları çok açık olur. Tatile çıkacaksak evde ya da işyerinde fiziki birikimlerimizi asla bırakmamalıyız. Tanımadığınız kişilerden iyilik olsun diye döviz bozmayın. Dolandırılma ihtimaliniz yüksek olur. Dolandırılırsınız, anladığınızda iş işten geçmiş olur. Özellikle esnaflar, tatilde döviz bozmamalı. Sahte TL’de piyasada çok dolaşır." ifadelerini kullandı. 

Kayseri’de güncel altın fiyatları;

Gram Altın
Alış: 3.736,8720    
Satış: 3.768,9080

Çeyrek Altın
Alış: 6.263,3400   
Satış: 6.391,1630

Yarım Altın
Alış: 12.526,6790    
Satış: 12.782,3260

Tam Altın
Alış: 25.309,0050
Satış: 25.564,6520

Kaynak: Fatma Elmas