Önceki günlerde kavalıyla kar altında müziğini icra eden ozanda yoğun ilgiyle karşılandı. Bu seferde ellerinde sazları dillerinde türküleri ile iki ozan cumhuriyet meydanına geldi. Kayseri’nin en yoğun bölgesi olan cumhuriyet meydanın da kar yağışının yoğun olduğu sıralarda 2 ozan ellerinde sazları ile kulakların pasını sildi.
Dinleyenlerin içlerini ısıtan bu görüntüler karlı hava da bile sanata engel olunamayacağı duygusu uyandırdı.
Kar kış demediler saz çalmaya devam ettiler
Yoğun kar yağışının yaşandığı dakikalarda onlar kara aldırış etmeden sanatlarını icra etmeye devam ettiler. Bu sayede sanata hiçbir olumsuz şartta engel olunamayacağı böylece görülmüş oldu.
Türkiye’nin müzik kültürünün önemli bir unsuru olan halk ozanlığı ve saz geleneği Kayseri’nin yol ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu noktada 2 arkadaş tarafından icra edildi. Yoldan geçen yayalarında yoğun ilgisiyle karşılaşan halk ozanları türküleri ardı ardına sıraladı. Yoğun kar yağışı onları türkülerinden vazgeçiremedi. Yoldan geçen dinleyiciler ozanları keyifle dinledi. Ozanlar Kayseri valisi Çiçek'in de dikkatinden kaçmadı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’de ozanlarla ilgili paylaşım geldi. Vali ‘’Kayseri meydanında saz ve söz bir araya geldi ozanlarımızın sesinden yüreklere yağdı’’ ifadelerini kullandı.
Halk Ozanı kime denir?
Halk Ozanı ya da Aşıklık kavramı Anadolu, Güney Kafkasya ve İran'dan günümüze kadar ulaşan, şiirleri sazla buluşturan sanatçılara verilen bir isimdir. Günümüzde şiirleri saz eşliğinde söyleyerek türkülere dönüştüren ozanlar Türk halkı tarafından da oldukça sevilmekte. Türkiye'de en çok bilinen ve sevilen Aşıklığın başlangıcı olarak kabul edilen halk ozanı Aşık Veysel olarak bilinmektedir.