Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Davasında Yeni Gelişmeler

Kayseri OSB Başkanı olduğu dönemde görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan ve diğer yöneticilerine yönelik açılan davada, sanıkların yargılanmasına devam edildi. OSB yöneticilerine ‘zimmet’ ve ‘kamu görevlisinin resmi belgedeki sahteciliği’ iddiaları yöneltiliyor. Bugün yapılan duruşmada 3 sanık dinlendi, ancak dava ertelendi. Sanıklardan M.K.’nin avukatı, yayın yasağı talebinde bulundu.

OSB Harcamaları Denetlendi:

Kayseri’de park halindeki servis minibüsü alev aldı! Kayseri’de park halindeki servis minibüsü alev aldı!

Kayseri OSB’de yapılan harcamaların denetlenmesi amacıyla, 2019 yılı Haziran ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na bağlı müfettişler görevlendirildi. Denetimler sonucunda hazırlanan rapor, soruşturma sürecini başlattı ve sonunda Tahir Nursaçan ile yönetici ve çalışanlarından oluşan sanıklar hakkında dava açıldı.

Duruşma ve Savunmalar:

Bugünkü duruşmada sanıklardan A.E., H.K. ve O.A. ile taraf avukatları yer aldı. A.E., savunmasında, “Tahir Nursaçan döneminde imar ile ilgili sorunlar yaşandı. Kaçak yapılar arttı, ancak herhangi bir işlem yapılmadı” şeklinde açıklamada bulundu. H.K. ise, “2019’da Yapı Kullanıma İzin Belgesi verilmesi için liste oluşturuldu. Mobing ve asılsız iddialarla iş akdim feshedildi” dedi.

A.E.'nin Mahkemedeki Savunmasında Dikkat Çeken İfadeler

A.E., mahkemedeki savunmasında, “Tahir Nursaçan döneminde yapı ruhsat müdürü oldum. İmar ile ilgili sıkıntılar başladı ve kaçak yapılar arttı. İmar kirliliği nedeniyle hiçbir işlem yapılmadı. Yönetim kurulunun bir üyesinin ruhsat işi vardı, ancak o dönemde OSB Yönetim Kurulu Başkanı imzalamadı. Sonrasında yapılan ısrar üzerine belgeyi imzaladı ve cebine koydu. 2018’de ‘sadece Yapı Kullanıma İzin Belgesi olan sanayiciler genel kurula katılabilir’ şeklinde bir karar alındı. Ben zorla izne çıkarıldım. Göreve geri döndüğümde mobingler başladı. 2019’un başında sanayiciler fişlenmeye başlandı. A.Y. ve A.Ö. mesaimizin bitimine yakın, bizleri kapı önünde 30-45 dakika bekletiyordu. Kendilerine oy verecek olanlara Yapı Kullanıma İzin Belgesi verildi. A.Ö. beni ve ailemi tehdit etti. Eski Emniyet Müdürü aracılığıyla tehdit edildik. O dönemde FETÖ yaftası vuruluyordu; adınız lekelense bile kendinizi aklasanız da bir anlamı olmuyordu. Sanayicilerin çoğunu uyardım, E.D.’nin CİMER’e şikâyetini de ben yaptım. Çünkü bu insanlarla mücadele edilemiyordu. Bize para teklif edildi, ancak kabul etmedik. Kayseri’de üretilmeyen mobilyaların, 21.5 milyar dolarlık bir zarara yol açtığını öğrendim. Ben bu parayı alıp gidebilirdim, ama yapmadım. Eşim bu süreçte yaşamını yitirdi, çocuklarım haram lokma yemediler. Biri yatak fabrikası kurdu, diğeri yapı denetim firması. 2015-2021 yılları arasında herkesin ailelerinin mal varlıkları araştırılsın. Biz harama haram dediğimiz için buradayız, onlarla aynı torbada olduğum için utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Hasyüncü'den  FETÖ Derneğine Bağış Hasyüncü'den FETÖ Derneğine Bağış

H.K.'nin Mahkemedeki Savunmasında Öne Çıkanlar

H.K., mahkemedeki savunmasında şu ifadeleri kullandı: "Bir önceki OSB Yönetim Kurulu Başkanı 2015'te göreve geldi. O dönemde bir yangın meydana geldi ve ardından İtfaiye biriminin gelişimi için göreve başladım. Söz konusu 79 firmadan 40'ı bana ait, ancak o imza yeterli değildi. 2019 yılında OSB kanununda değişiklik yapıldı ve bana, 100 ismin bulunduğu bir liste verildi. Bu listeye, 'Yapı Kullanıma İzin Belgesi verilecek' denildi. Bizim üzerimize mobingler başladı, mesnetsiz iddialarla iş akdim feshedildi. Bu sebeple dava açtım ve kazandım. O dönemdeki emniyet müdürü ve bir milletvekili bizi yıldırmaya çalıştı. Mevzuatı bilen A.Y., benim adıma 6 firmanın Yapı Kullanıma İzin Belgesi'ne imza attı. Müşteki iken, sanık durumuna düştüm. Yapacak bir şey yok, mahkemenize saygılıyım."

Yayın Yasağı Talebi:

Sanıklardan M.K.’nin avukatı, duruşmanın kapalı yapılması ya da yayın yasağı getirilmesini talep etti. Kayseri OSB avukatı ise, 22 milyon dolar ve Dubai’de yapılan harcamaların kayda geçtiğini belirterek, MASAK raporu alınmasını ve yayın yasağının reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, yayın yasağının reddine karar vererek keşif kararı aldı ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu haberide Okumak isteyebilirsiniz

Kayseri OSB Davasında Flaş Gelişme: Tanınmış bir çok İş İnsanı Yargılanacak Foto Galeri: Kayseri OSB Davasında Flaş Gelişme: Tanınmış bir çok İş İnsanı Yargılanacak

Nursaçan'dan Hasyüncü'ye Ağır İthamlar ! Nursaçan'dan Hasyüncü'ye Ağır İthamlar !

Kaynak: Batuhan Deniz