Kayseri'de idrar kanalı sürekli daralan ve sürekli bıçak altına yatmak zorunda kalan hasta, yanağından alınan doku ile idrar kanalına yama yapılarak sağlığına kavuştu. 

İdrar yolundaki daralma şikayetiyle Eskişehir'den gelerek Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvuran Halil İbrahim Yıldız için yeni yöntem denendi. Sürekli olarak aynı şikayeti yaşayan Yıldız'ın yanağından alınan doku ile idrar yoluna yama yapıldı. Bu şekilde kalıcı bir tedavi elde eden Yıldız, doktorlara teşekkür etti.

Kayseri Şehir Hastanesi’ne idrar yolu şikâyetiyle gitti! Yanak dokusuyla iyileşti!

Yanak içindeki mukoza idrar kanalına yama yapıldı

Ameliyatı gerçekleştiren Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Burak Elmaağaç ise "Gelişen tıpla beraber yıllardır kapalı ameliyatlar yapmaktayız. Bu kapalı ameliyatlar sonrasında ya da kalp rahatsızlıkları sonrasında sonda takımına bağlı penis içerisindeki idrar kanalında darlıklar gelişmektedir. Eskiden sürekli kapalı ameliyatlar ile açılmaktaydı ama yeniden tekrarlamaktaydı. Hastalar ömürleri boyunca bu şekilde 15-20 sefer ameliyat olmak durumundaydı. Yeni yöntem ile yanak içindeki mukozayı idrar kanalına yama yaparak kalıcı bir tedavi yöntemi gerçekleştirmekteyiz. Bunu da Kayseri Şehir Hastanemizde başarı ile gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Güne Enerjik Başlamak İçin Yapılması Gerekenler Güne Enerjik Başlamak İçin Yapılması Gerekenler

Kayseri Şehir Hastanesi’ne idrar yolu şikâyetiyle gitti! Yanak dokusuyla iyileşti!

'Böbrek yetmezliğine kadar götürerek hayatı tehdit eden durumlar oluşturabilir'

Hastalığın zor olduğunu ama bu yöntem ile hastaların kalıcı olarak şifa bulduğunu kaydeden Elmaağaç, "Bu hastalık sık tekrar etmesinden dolayı hasta idrar kanalı daraldığı için idrarını hiç yapamıyor. Bu hastamızda sonda takılamadığı ve idrar kanalı tama yakın kapandığı için göbekten takılmıştı. Bir insan sondalı ya da göbekten takılı şekilde normal hayatını devam ettiremez. İleride de idrarını yapamaması sonucu mesanede idrar birikiminden dolayı böbrek yetmezliğine kadar götüren hayatı tehdit eden durumlar oluşturabilir. Bu yüzden hastalar sık sık kanal açma ameliyatlarına maruz kalıyorlardı. Bu yöntem ile kalıcı bir tedavi yöntemini gerçekleştirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA