Kayseri’nin en gözde ilçelerinden olan ve merkeze uzaklığı 60 kilometre olan o yerin adı değişti.

Fatih Üzüm: 16 İlçede 500’e Yakın SKM Programı Gerçekleştirilecek! Fatih Üzüm: 16 İlçede 500’e Yakın SKM Programı Gerçekleştirilecek!

İç Anadolu’nun orta Kızılırmak bölümünde yer alan Kayseri, 16.975 km² yüzölçümüne sahiptir. 1071 metre rakımda olan Kayseri’nin çevresi Sivas, Nevşehir, Niğde, Adana ve Kahramanmaraş’la çevrilidir.

Kayseri’de, Türkiye’nin 5’nci büyük dağı olan Erciyes Dağı bulunuyor. Kışın Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli yerlerinden turistleri ağırlayan Erciyes Dağı, kayak severleri kendisine çekiyor. Bu yüzden Kayseri’de kış turizmi de oldukça gelişmiştir.

Bunların yanı sıra Kayseri’de önemli göllerde bulunmaktadır. Camız Gölü, Çöl Gölü, Sarıgöl, Yay Gölü ve Tuzla Gölü, Kayseri’nin sahip olduğu önemli göllerdir. Ayrıca Kayseri’de, önemli baraj ve göletler de vardır. Ağcaşar, Akköy, Kovalı, Sarımsaklı, Selkapanı, Bahçelik, Sarıoğlan ve Yamula Barajları ile Efkere, Karakuyu, Şıhlı, Tekir ve Zincidere göletleri, Kayseri için önemli baraj ve göletlerdir. Yazları sıcak ve kurak geçen Kayseri iklimi, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.

Kayseri’nin 5’i merkez olmak üzere toplamda 16 ilçesi bulunuyor. Bunlar;

Merkez ilçeler

-Melikgazi

-Talas

-Kocasinan

-İncesu

-Hacılar

Diğer ilçeler;

-Bünyan

-Felahiye

-Tomarza

-Pınarbaşı

-Sarıoğlan

-Özvatan

-Develi

-Yahyalı

-Akkışla

-Yeşilhisar

- Sarız

Kayseri’de O İlçenin Adı Değişti! 2

Eski Adı Develi Karahisar

Bünyesinde bulundurduğu 16 ilçenin her birinde çeşitli tarım ve hayvancılık işleri yapılmaktadır. Bunlardan birisi de Yeşilhisar ilçesidir. Kayseri’ye 60 km uzaklıkta bulunan Yeşilhisar, 1858 yılında nahiye olan Kayseri’ye bağlandı. Arından İncesu ilçesine bağlanan Yeşilhisar, o dönemde ‘Develi Karahisar’ adıyla anıldı. Ancak Kayseri’nin bir diğer ilçesi olan Develi ile karıştırıldığı için 1945 senesinde ‘Yeşilhisar’ adını aldı.

Yüzde 60 Sulu Tarım Yapılmaktadır

Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kar yağışlı geçen Yeşilhisar’ın toplam nüfusu 2020 yılında 15 bin 935 olarak kayıtlara geçti. İlçeye bağlı 21 adet köy bulunmaktadır. İlçede yaşayan vatandaşların başlıca geçim kaynağı ise tarımdır. 500.000 dekar ekilen arazinin yüzde 60'ında sulu tarım yapılmaktadır. Sulu tarım yapılan alanlarda çoğunlukla elma, kayısı ve diğer meyveler yetişmektedir.

Kaynak: Sevilay Ay