Hafif tatlı yemek isteyince akıllara ilk gelenlerden biri olan kazandibi, hafiften yanık olmasıyla ayrı bir tat kazandırıyor kendisine. En sevilen sütlü tatlıların klasiği de olan tatlıyı, midenizi yormadan özgürce yiyebilirsiniz.

Her durumda herkese ithaf edebilecek kazandibi tarifi için hazırsanız başlayalım;

Kazandibi İçin Gerekli Malzemeler;

Kayseri’nin meşhur lezzeti sucuk, bakın nasıl yapılıyor! Kayseri’nin meşhur lezzeti sucuk, bakın nasıl yapılıyor!

6 su bardağı süt
2 yk nişasta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yk tereyağı
1 paket vanilya

Kazandibi Tarifi;

Orta boy bir tencereye bütün malzemeleri atıp karıştırın. Muhallebiyi elde ettikten sonra tereyağını ve vanilyasını dökün. 5 dakika kadar pişirin. Orta boy alüminyum tepsiye bolca tereyağı sürün ve 3 yemek kaşığı kada tepsiye şeker dökün. Her yerin eşit olmasına dikkat edin. Pişmiş muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek muhallebiyi pişirin. 25-30 dakika yeterlı bir süre.
Önemli olan nokta, tepsiyi sürekli çevirerek kontrollü bir şekilde pişirmek. Kenar kısımların da pişmesine örnek gösterin. Biraz dibi tutmuş muhallebinin kokusu çıkar. Koku geldiği zaman ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğumasının 1-2 saat gibi bir süre de buzdolabında bekletin. 

Kazandibinin Püf Noktaları...

Muhallebiyi kontrollü pişirmek için sürekli olarak çevirin.
Dibinin hafiften tuttuğunu anladığınız an ocaktan alın.
Soğumasının ardından mutlaka buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.

Üzerine tarçın ekleyerek afiyet yiyebilirsiniz!

Kazandibinin Kökeni Nereye Ait?

Kazanın dibi anlamına gelen sütlü tatlı, Türk mutfağının en önemli geleneksel tatlılarından birisidir. Kazandibinin kökeninin nereden geldiği bilinmese de Osmanlı İmparatorluğu döneminden geldiği iddia ediliyor.irilirken altının kızarması nedeniyle bu ismi almıştır.

Kaynak: ÇİĞDEM ÖZAŞIR