Kayseri birçok doğal güzelliğin birlikte olduğu bir şehir olarak dikkat çekiyor. Toros Aladağlar Milli Parkı Hacer Ormanı ve Kapuzbaşı Şelaleleri ile en önemli bölümünü Aladağların en yüksek ve geniş bölgesini Yedigöller oluşturuyor.  3100 metrede bulunan göller zaman zaman 80 taneyi bulurken yılın her döneminde 7 tanesi sabit kalıyor. 

Kayseri'de depremde hasar alan o okul kaderine terk edildi... Kayseri'de depremde hasar alan o okul kaderine terk edildi...

Yedigöller
3100 metre yükseklikte bulunan alan Türkiye'nin en büyük doğa yürüyüşü alanlarından birisidir. Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Yedigöller dağ buzul gölleriyle, yaban hayatı, yüksek dağ bitkileri ve buzul kayalıkları ile ziyaretçilerine eşsiz bir manzara ortaya koyuyor.  Buzlar eridikten sonra yeniden çiçeklerin açtığı görülen Yedigöller Temmuz ayından sonra ziyaretçilerine ikinci ilkbaharı yaşatıyor. 

Yedigoller-1
Sadece 7 değil 80 taneyi buluyor
Temmuz ayında Erciyes Dağı'nda bulunan karların erimesiyle sadece 7 tane değil 80'den fazla göl oluşuyor. Yahyalı ilçesine 60-70 km uzaklıkta bulunan Ulupınar Köyü Hacer Ormanlarından sonra 6-7 saatlik bir yürüyüş ile Yedigöller'e ulaşılıyor. Oluşan göllerin tamamı buzulların erimesiyle oluşuyor. 
 Yahyalı birçok turisti bilinen doğal alanları ile kendisine çekerken gün geçtikçe yeni alanları ortaya çıkıyor. Kapuzbaşı Takım Şelaleleri, Hacer Ormanları ve Sultan Sazlığı bilinen yerlerinden olurken Yedigöller gibi alanlar ise yeni yeni keşfediliyor. 

Yedigoller1
Yahyalı Doğal Güzellikleri
Yahyalı Yedigöller gibi birçok turistik alanı bünyesinde bulunduruyor. Kapuzbaşı Takım Şelaleleri dünyanın ikinci büyük şelalesi olma vasfını taşırken,  Sultan Sazlığı 300 civarında kuşu arazisinde ağırlıyor. Kendi sürdürülebilirliğini sağlayan Hacer Ormanları Türkiye'nin en iyi post ormanı olma özelliğini taşıyor. Kapuzbaşı ve Yedigöller bölgesini birbirine bağlayan bir vadide bulunuyor. İçerisinde bulunan mağara köylüler tarafından soğuk deposu olarak kullanılıyor. 

Kaynak: Fatma Elmas