Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğunun Saati Belli Oldu Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğunun Saati Belli Oldu

Rusya’nın Nijniy Novgorod kentinde düzenlenen konferansa Hindistan, Çin, Rusya, Türkiye, BAE, Umman, Ermenistan, Kazakistan, Güney Afrika, Brezilya, Vietnam, Mısır, Latin Amerika ve Afrika'dan eğitim uzmanları katıldı.
Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Küresel Etki Konferansı'nda üçüncü kez bir araya geliyoruz ve her seferinde konuşmalarımızın, vardığımız sonuçların ve aldığımız kararların kalitesini bir üst seviyeye taşıyoruz. Etkinliğin bu yılki teması ‘Eğitim X: Gelecek için katalizör’. GIC 2022'de eğitimden sadece bir öğrenme süreci olarak değil, ufkunu genişletmenin ötesinde halkının ve ülkesinin refahı için kullanmak üzere bilgi edinen bir kişinin eğitimi olarak bahsediyoruz" dedi.
Nijniy Novgorod Bölgesi Valisi Gleb Nikitin de 2022 Küresel Etki Konferansı için ev sahibi şehir olarak Nijniy Novgorod'un seçilmesinin önemine dikkati çekerek, "Nijniy Novgorod zengin bir tarihe, büyük bir bilimsel ve teknik potansiyele sahip. Rosatom'un kurumsal üniversitesi Mayak Akademi'nin Nijniy Novgorod'da yeni bir kampüs açması, gençler arasında mühendislik mesleğinin prestijini artıracak, üniversite öğrencileri, okul çağındaki öğrenciler ve profesyonellere etkileşim ve bilgi paylaşımı konusunda ek fırsatlar sağlayacaktır" diye konuştu.

"Dünyada 1.8 milyar genç nüfus var"
Konferans katılımcılarını selamlayan Rusya Federasyonu ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin ortak programından sorumlu İnsan Hakları Görevlisi Rashid Alouach, kaliteli eğitim almanın önemini vurgulayarak, “Geleceği inşa etmek çok önemli olduğundan, günümüzde kaliteli eğitim kilit rol oynamaktadır. Dünyada 1,8 milyar genç var, bu, insanlık tarihindeki en yüksek genç sayısı” ifadelerini kullandı.

"Gençlere ulaşmanın en iyi yolu dijital platformlar"
EğitimX raporunun hazırlanması, Impact Team 2050'nin, takım üyelerinin kendi ülkelerindeki gençler arasında sosyolojik anketler de dahil olmak üzere çok geniş bir araştırma yürütmesini gerektirdi. Nitekim anketin sonucunda da gençlere ulaşmanın en iyi yolunun dijital platformlar olduğu ortaya çıktı. Anket, genç neslin yüzde 54'ünün haberleri sosyal ağlar üzerinden aldığını, yüzde 15'inin gençlere yönelik medyayı okuduğunu, sadece yüzde 8'inin geleneksel medyayı tercih ettiğini ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 81'i sosyal medyanın kendi kuşaklarının seslerinin duyulmasını sağladığına inandığını belirtti. Ankete göre gençlerin yüzde 63'ünden fazlası sosyal medyanın aynı zamanda çevre ve toplum sorunları konusunda etkili olmalarını sağladığı kanısında.