5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü münasebetiyle dün Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Siyasi partilerin Kadın Kollarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı. Sabahın erken saatlerinde başlayan törende ilginç ayrıntılar vardı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanlığı tarafından 10 Kasım’da bırakılmayan çelenk dün Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı tarafından bırakıldı. AKP’ni 10 Kasım’da çelenk bırakmaması tepki toplamış, programda çelenk krizi yaşanmıştı.
Seçilmiş Kadınlar tepki topladı
Törene katılan Seçilmiş Kadınlar Birliği teşkilatının program başlamadan anıt önüne çelenk bırakması katılanlar tarafından tepki topladı. AKP Kadın Kolları Başkanı Venhar Pakırdaşı, program kapsamında hareket etmediklerini görünce çok şaşırdığını söyledi ve “Keşke daha iyi koordine olsaydık. Daha coşkulu kutlanabilirdi” diye temennide bulundu.
MHP alanda yoktu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kollarının törene gelmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Törende Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve Siyasi Parti temsilcileri açıklama yaptı. Açıklamaların yapıldığı sırada bir basın mensubunun AKP çelengine çarpması ortalığı karıştırdı. Yere düşen çelengin kaldırılmasının ardından Venhar Pakırdaşı, “Küçük bir kaza geçirdik. Olur, böyle şeyler” diyerek ortalığı yatıştırdı. Programın ardından tüm kadınlar Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirdi.
[Haber-Fotoğraf: Uğur Ayazsın]