Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri il başkanlığına, geçtiğimiz gün yapılan seçimle Ümit Solak Özer getirilmişti. İl Başkanlığında yapılan devir teslim töreni sonrası, Başkan Ümit Solak Özer görevine başladı.

Sırrı Süreyya Önder'e Kayseri'den tepkiler ve destekler! Kim ne dedi? Sırrı Süreyya Önder'e Kayseri'den tepkiler ve destekler! Kim ne dedi?

Eski il başkanı Feyzullah Keskin 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında, “2 yıl önce yapılan seçimlerden sonra CHP il başkanlığı görevi bana tevdi edildi. 2 yıl boyunca eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir ama oturduğumuz koltuğun anlamını bilerek hareket etmeye çalıştık. Kayseri sol adına, sol partiler adına çok zor siyaset yapılan bir bölge. Bunların bilincinde olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin çıtasını yükseltmeye çalıştık. Ne mutlu bana, iki il başkanı adayı da birlikte yönetimde çalıştığımız arkadaşlarımız. Alt yapı bozulmadan, güzel şeylerin üzerine daha güzel şeyler eklenerek yapılacağı için içim rahat.” dedi.

Keskin, bundan sonraki süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak kendisine, ne görev verilirse verilsin, hiçbir zaman görevden kaçmayacağını ifade etti.

Başkan Ümit Solak Özer ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili, “Bugün gazetecilerin bayramı olması gereken bir gün, ancak Türkiye’nin içinden geçtiği süreç nedeniyle basın emekçilerimiz bugünü coşku ile kutlayamıyor. Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye’yi profesyonel gazeteciler için ‘en büyük hapishane’ olarak nitelendirdi.” şeklinde konuştu.

Ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunan Başkan Özer, “Ekonomi, terör, istihdam, yoksulluk, eğitim, sağlık, dış politika gibi tüm alanlarda Türkiye kan kaybediyor. Kentimizde ard arda yaşanan intihar olayları, cinnetler toplumun nasıl bir patlamanın eşiğinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Anayasamızda tanımlanan laik, sosyal, hukuk devleti bizzat ülkeyi yönetenler tarafından adım adım yok oluşa sürükleniyor. Ama umutsuz değiliz, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var.” diye konuştu.

Zor bir süreçte zor bir görev üstlendiklerini dile getiren Başkan Özer, “Allah’ın izniyle bu zor görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Ben bugüne kadar partimize emek veren, bayrak yarışında bu onurlu bayrağı bize devreden İl Başkanımız Sayın Feyzullah Keskin nezdinde önceki dönem yönetim kurulunda görev alan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Ümit Solak Özer, eski il başkanı Feyzullah Keskin’e çiçek takdim etti.