AB desteği ile yürütülen proje kapsamında verilen hibelerden faydalanmak üzere kolları sıvayan Kayseri Ticaret Odası, hükümlü ve engellileri kapsayan bir proje ile kişisel becerileri arttıran eğitim çalışmalarının yanında mesleki eğitimler de vererek onların iş sahibi olmalarını sağlıyor.

Başkan Sözünü Etmişti! Yahyalı’da Dikkat Çeken İş Birliği! Başkan Sözünü Etmişti! Yahyalı’da Dikkat Çeken İş Birliği!

Proje kapsamında bugüne kadar 160 katılımcıya genel beceri eğitimleri (okur-yazarlık, bilgisayar ve internet kullanımı, bireysel gelişim) ve mesleki eğitimler (mobilya döşemeciliği, ahşap doğramacılığı, terzilik) verildi. Eğitimlerin yanı sıra dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması ve başarısızlık kaygılarının azaltılması için Denetimli Serbestlikten gelen katılımcılara yönelik 8 seminer (Aile İçi Şiddet ve İletişim, Bulaşıcı Hastalıklar, Öfke Kontrolü, Toplum Kuralları gibi) Engelli Bireylere yönelik 4 seminer (Özgüven Eksikliği, Topluma Entegrasyon gibi) ve bir de İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi düzenlendi.

2 terzi

Katılımcılara, çalışma deneyimi kazandırmak üzere çeşitli firmalarda 20 işgünü işbaşı eğitim (staj) yapma imkânı sağlandı. Proje sırasında herhangi bir işyerinde işe yerleşen katılımcılar haricindeki kişilerin işbaşı eğitim çalışmaları büyük oranda başladı. Proje katılımcılarına işbaşı eğitim süresince proje bütçesinden gündelik (8 Euro) verilerek destek sağlandı.

Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi DESİP, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü İstihdam Politikaları Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, 1,5 milyon Avro bütçeli bir proje. Dezavantajlı Kişiler için Kayseri İstihdam Merkezi Projesi DEKKİM, ISEDP (Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Projesi Hibe Programı) kapsamında uygulanan 137 hibe projesinden biri.

Proje ile Kayseri’de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne kayıtlı hükümlülerin (100 kişi) ve Kayseri bölgesindeki bedensel engelli kişilerin (60 kişi) sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. (Kurumsal)