MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen "2023’e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı'nda konuştu. 

Devlet Bahçeli, "Bizim adayımız belli kararımız nettir. 2023 yılında cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır" dedi. Bahçeli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerine tepki gösterirken "Sultan Vahdettin’in kusurları olsa da hain değildir." ifadelerini kullandı.

Hitaplarını gerçekleştirmek üzere Kayseri’ye gelen Devlet Bahçeli’yi AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorunlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ,yerel yöneticiler ve MHP teşkilatları karşıladı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanında Vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başlıkları;

Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Değerli vatandaşlarımıza Kayseri’den selamların en güzelini yolluyorum. Kayseri yine çok güzelsin, yine düşman çatlatıyorsun.

Türkiye geçmişinden kaçan ülke konumunda düşürülmek isteniyor. Sevr'de aklı kalmış olanlar var.

Zulüm cephesi zillet ittifakı denge kaybına uğrasın. Anket şirketlerini, kiralık gazetecileri parayla yemleyip yalan rüzgarı estiriyorlar.

Türkiye içeride ihanet, dışarıda husumet sarmalındadır. Türkiye’de küresel cinayet şebekesinin tanıdık işbirlikçiler şebekesi ile sinsi bir tertip devrededir. Öncelikle bir tavır geliştirmemiz bu aşamada şarttır. Bu nedenle hepinize soruyorum. Kulakların pasını silmenizi umuyorum. Zillet İttifakı hepten denge kaybına uğrasın. Önemle altını çiziyorum ki tüm gözler üzerimizde. Durgun muyuz, aciz miyiz atılgan mıyız bunu inceliyorlar.

Aleyna Dalveren'in inanılmaz düğünü: Kilo kilo altın takıldı Aleyna Dalveren'in inanılmaz düğünü: Kilo kilo altın takıldı

Geliyor gelmekte olan masalını anlatanlara sesleniyorum. Nereye gelmeye, kiminle gelmeyi düşünüyorsunuz? Katta geleceğiniz varsa göreceğiniz de var diyoruz. Uyarayım davetsiz gelen döşeksiz oturmaya mahkumdur.

Türkiye geçmişinden kaçan kendine güveni olmayan ülke durumuna düşürülmek isteniyor. Bunun adı zillettir.

2023 mütakip yıllarda onları baştan ayağı giydirmeyi bilirsiniz. MHP’ye kefen giydirmeye çalışıyorlardı, sözde aydınları yemleyip düzenek kuruyorlardı.

MHP'ye kefen biçiyorlardı, bizi arayan anketlerde değil, camide, cemevinde, tarlada arasın. Bizi arayan anketlerde değil milyonların kalbinde arasın.

Vakit yaklaştıkça millet ittifakı korkuya kapılıyor.

Kılıçdaroğlu Türk milletinin demokratik cezasından asla kurtulamayacak. Zilletin diğer üyeleri birbirine düşecek.

Bir isimde uzlaşamayanlar Türkiye'ye güven vermesin. Onların adayı şu olmuş bu olmuş önemli değil. Bu terazi bu sıkleti çekmez. Zillet ittifakından hiçbir halt olmaz.

Adayımızdan da kararımızdan asla vazgeçmeyiz. Sözümüz senet özümüz kefildir.

Bizim adayımız belli, kararımız nettir. 2023 yılında cumhurbaşkanı adayımız; Recep Tayyip Erdoğan'dır.

 

TUNÇ SOYER'E TEPKİ

'' Son güllerde tarihimiz tartışma girişimleri Vandal bir ilkesizlik düzeyine ulaşmıştır. Dünya’nın hiçbir yerinde atasına ülkesindeki bir güruh kadar yıkıcı konuşan yoktur. Dünya’nın hiçbir yerinde milli kültüre saldıran görülmemiştir.

Tarihte gerçekte ne olup bittiğinin araştırılması tarihçilerin işidir. Biz tarihimizi ideolojik gayelerle saldıranlara müsaade etmeyiz. Türk tarihi onların tarihi değildir. Cumhuriyeti cumhurla kucaklayan ya Osmanlı’nın inanmış bir devlet görevlisidir. Karakter aynıdır. Hepsi birlikte Türk milletinin şerefli evlatlarıdır.

Tarihimizi aşağılamaya çalışan köksüzlere müsaade yok.

Kadir kıymet bilmeyen Türkiye muhalifi kaymak tabaka bizi biz yapan değerleri alçakça hedef almaktadır.

Bu CHP zihniyetinin günahları diz boyudur.

İzmir’in meşrebi ağır yaralı belediye başkanı ne öğrenmişse zalim babasından öğrenmiştir. Bugünkü CHP zihniyeti gece ile gündüz gibi farklı. Kılıçdaroğlu tarih bilmez, erdem bilmez, edep bilmez bildiği tek şey yalandır, izansızlıktır.

Sultan Vahdettin’in kusurları olsa da hain değildir. ''