Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Teknopark ev sahipliğinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kayseri’de görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Hulusi Akar’dan Dikkat Çeken Açıklama: Son Olaylardan Sonra Gördük Ki… Hulusi Akar’dan Dikkat Çeken Açıklama: Son Olaylardan Sonra Gördük Ki…

Kahvaltıda basına açıklamalarda bulunan Çalış, yaklaşık 8 milyon maliyetli bir kuluçka merkezi yaptıracaklarını belirterek, “Biz göreve geldiğimizde hep şunu söyledik, ‘sanayi-üniversite işbirlikleri’ diye. Ama bu hep lafta kalıyor. Biz gerçekten icraata geçirmek istiyoruz. Geçen haftaki görüşmemizde yol kat ettik. ‘Kampüste üniversite değil sahada üniversite istiyoruz’ demiştik. OSB içerisinde bir kuluçka merkezi yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 8 milyon maliyetli bir kuluçka merkezi yapacağız. Bunun yarısını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan temin etmeye çalışacağız, bir kısmını da üniversite olarak biz karşılayacağız. Geri kalanı da OSB ve sanayi odası başkanımız ile sanayicilerimizle birlikte bunu yapacağız. En azından ilk adımı atmış olacağız” diye konuştu.

ERÜye 8 milyon maliyetli kuluçka merkezi yapılacak1

‘Gerçekten Teknoparkımızla övünüyoruz’ diyen rektör Çalış, şunları söyledi: “Özellikle genç Teknoparklar içerisinde birinciliği, ikinciliği hiçbir zaman bırakmayan bir Teknopark’a sahibiz. Bu gerçekten bizim için çok önemli. Erciyes Üniversitesi; 10 araştırma üniversitelerinden bir tanesi. Ayrıca Kayseri’nin 4 üniversitesi içerisinde ağabey sayılacak bir kapasiteye sahip bir üniversite. Bunda da Teknoparkımızın önemi çok büyük. Özellikle katma değeri yüksek ürünlerin oluşturulması ve bunları sanayiye kazandırılması açısından sanayi-üniversite işbirliğine çok önem verdiğimizi söylemiştim. Bunu hocalarımızla, sanayicilerimizle birlikte sahada yapacağız.”

Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Recai Kılıç da, Erciyes Teknopark’ta bugün itibariyle, faaliyet gösteren 230 teknoloji tabanlı Ar-Ge firmasının bünyesinde bin 85 kadar nitelikli personel çalıştığını, 367 kadar Ar-Ge projesinin aktif olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Bölge kurulduğu günden bugüne kadar toplamda 1.085 Ar-Ge Projesi ve 650 Milyon TL’yi aşan Ar-Ge cirosuna ulaşıldığının altını çizen Kılıç, şöyle konuştu: “Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi, 2018 yılında 34 üniversite-sanayi iş birliği projesine imza atmış, 12 patent başvurusu gerçekleştirmiş ve 2 lisans anlaşması gerçekleşmiştir. 2018 yılında Erciyes Teknopark’ta 69 teknoloji tabanlı akademisyen şirketi yer almıştır. Üniversitede üretilen bilginin toplum yararına teknolojik pratiğe aktarımı hususunda bu rakamların önemi büyüktür. Teknopark bünyesinde faaliyet göstermekte olan firmalarımızın daha da fazla büyümesi ve gelişmesine katkı yönünde bölgemizde yeni pilot üretim parkları oluşturarak bu alanlarımızı organize sanayi bölgelerine taşıyarak firmalarımızın güçlenmesini sağlayacağız. 2019 yılında inşaatına başlanacak tesiste girişimciler, teknopark ofis alanlarında gerçekleştirilmesi artık mümkün olamayacak boyuta ulaşan Ar-Ge projelerini yeni yapılacak bu tesiste ihtiyaçları kadar alan kullanarak gerçekleştirebilecek. Halihazırda 24 işlikli hangar tipi prefabrik bir seri üretim alanı projesini hayata geçirmek üzere ruhsat aşamasını tamamlamış durumdayız. Bu sayede teknoloji tabanlı girişimci firmalar, fiziksel ve alt yapısal yetersizlikler dolayısı ile erken aşamada teknopark dışına çıkmak zorunda kalmayacak. Öte yandan Mimarsinan OSB’ye yakın bir bölgede yeni bir alanın teknoloji geliştirme bölgesi olarak ilan edilmesi için çalışmaların sonuna gelindi. Yeni ilan edilecek bölgede, ‘Teknoloji Tabanlı Büyük Ölçekli Prototip Geliştirme Tesisi’ ölçeğinin de ötesine geçen ölçekteki teknoloji tabanlı çalışmalar için yer tahsis edilecek. Erciyes Teknopark, planladığı bu yapı sayesinde girişimcileri fikir aşamasından, büyük ölçekli prototip aşamasına kadar destekleyecek.” Foto: İHA