İŞTE HACILAR HALKI İLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ:

“-İlçede vatandaşın yokluğu bizim sorunumuz bu. Olduğu kadar hizmetler iyi. Sıkıntımız göç sadece. Doğalgazımız geldi. Gelir kaynağı olmadığı için bir şey yapılamıyor.

-Açtırtma kutuyu söyletme kötüyü. Yıllardır burada yaşıyoruz ama hayatımızdan memnun muyuz hayır değiliz. Biz sürekli göç veriyoruz. Alt yapı sorunumuz halledildi ama biraz geç oldu. Bizim konut sıkıntımız var. 3 kattan fazlasına izin vermiyorlar haliyle müteahhitlerde gelip buraya ev yapmıyor. Memleketimizi seviyoruz.

Cumhuriyetin 100. yılında Hacılar 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması Cumhuriyetin 100. yılında Hacılar 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması

-Esnaflar dağıldı gitti. Vatandaş mağdur durumda. Bağlarda, köylerde asfalt yapılmamış. Talas’ta evlerin önüne kadar asfalt burada yok hiçbir şey. Esnaf yavaş yavaş gidiyor.

- Esnafta dert çok… Ekonomik kriz var durumumuz kötü. Pek yeterli hizmet gelmiyor. Türkiye genelinde Ak Parti açısından birinci olmasına rağmen bir yardım olmadı. Erciyes’in katkısı olmadı bize.

-Belediyemiz iyi durumda. Eksikler elbette vardır. Vatandaşlar fazla burada durmuyor. Yazın çok yoğun oluyor. 3 kat olayı var Hacılar’da en büyük sorun bu bence.

-Çalışıyor belediyemiz. Yiyip, içip yatıyoruz.

-68 yaşındayım şuraya gelen belediye başkanlarının hiçbiri bir şey yapmadı. Gelenlerin hiçbiri bir şey yapmadı. Köy gibi kaldı burası. Kentsel dönüşüm diye 4 blok diktiler. Artık zenginlerinde umurunda değil. Konut lazım, konut olsa böyle olmazdı. İncesu’ya kaçıncı TOKİ yapıldı. Buraya bakınca utanıyorum. Devlet imkan veriyor, sende yaptır. Durumu iyi olanlar konut sorunu olduğu için gitti. Bağlarda yol, su var, asfalt yapıldı onu inkar edemeyiz. Hacılar’ın içinde hizmet yok. Yapıldı ama yetersiz oldu.

-Belediye genel anlamda çalışıyor görünüyor. Hacılar’da kentsel dönüşüm adı altında konutlar yapılıyor ama geç kalındı. Belediye hizmet vermeye çalışıyor. Her şey eksik burada diğer ilçelere göre. Şehre yakın olduğu için hepsi kaçıyor buradan.

-16 ilçeye baktığınız zaman, en garip zavallı olan ilçe Hacılar. Biz hizmet alamıyoruz. Zamanı geldiğinde gerekeni yapacağız. Ben Hacılar’lı olarak utanıyorum. Özellikle Kayseri Büyük Şehir belediyesine sesleniyorum vicdanları varsa konut konusunda farklı davransınlar. İnşaat olunca ilçede hareket olur. Kentsel dönüşüm konutları 8 kat, kendi evlerimiz bu taraf 3 kat veriyor belediye izin için. Biz Hacılar olarak bittik. Suriyeli çoğaldı. Eski Hacılar tarihte kaldı. Hepsi Belediye başkanı kim varsa Kayseri’de yaşıyor. Hiçbir şeyden haberleri yok, Hacılar’dan haberleri yok.”

Hacılar Belediye Başkan Vekili Bilal Özdoğan ise halkla yaptığımız görüşmelere ilişkin yayını izlediğini belirterek şöyle cevap verdi:

“Belediye bir yörede yaşayan insanların, ortak sorunlarını çözmek üzere bir araya gelmiş topluluktur. Biz bu şekilde insanların hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği hallindeyiz. Hemen meydanda ‘Kadın Ve Gençlik’ merkezimiz bulunuyor. KAYMEK kurslarımız veriliyor burada. Büyükşehir Belediyesi bu sene asfalt konusunda bize destek verdi. Biz 7 bin ton sıcak asfaltı mahallelerimize serdik. Kayserigaz’ın çalışmalarını bitirip tamamen bize teslim ettiği ana yollarda çalışmalara hız verdik. Gaz kontrollerinden haberleri yok vatandaşın. Sürekli biz irtibat halindeyiz. Bize teslim ettiklerinden hemen sonra asfaltlamaya başlıyoruz.

Test edebilirsiniz, önünüzdeki su çeşme suyu. Tüketebilirsiniz hiçbir sıkıntı yok.

Konutla ilgili ise, ne yapabiliriz diye düşündük. Kurduğumuz ekip ile 130 dönümlük arazide, kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Kentsel dönüşüm ve TOKİ’nin farkı var. TOKİ olması için hazine arazisi gerekiyor. İlçe halkının menfaatine neler gerekiyorsa yaptık. Fiyatlandırmalar o şekilde yapıldı. 200 daire bitim aşamasında bu ay sonunda kura çekimlerini yapacağız.

Kentsel dönüşümde kat sayımız 8. Talep olmuş mu bilmiyorum ama imar ile ilgili bazı çalışmalarımız olacak.

Devletimizin destekleri oluyor, bizlerde ticaret mantığı ile yatırımlarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Hacılar ilçemizin insanlarının nezih bir ortamda yaşadığını söyleyebilirim. Hacılar’ın kültür merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, gece 11’e kadar açık kütüphane, canlı müzikler sunuyoruz halkımıza.

Eğitime katkıları çok fazla Hacılarlı sanayicilerimizin. İlçemize yansıması şöyle yazın 25 bini buluyor nüfusumuz. 2 milyona yakın burs topluyorlar ve çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunuyorlar.

Yolun belediyemizin önünden geçiyor olmasından dolayı sıkıntı var. Serçer’de bir kafe, otel, tesisler bulunuyor ama Hisarcık tarafında ki gibi yoğunluk yok. Hacılar tarafından gidelim demiyor hiçbir zaman Kayseri halkı bilmiyor buradan gidilebileceği yönünde. Erciyes’ten halkımız yararlanacak diyebiliriz.

Doğan Başkanımız görevine 3 aydır devam edemiyor. Beynindeki kitle eriyor. İlaçla tedavisi devam ediyor. Sağlık durumu iyiye gidiyor Allah tüm hastalarımıza şifa versin.”