Kayserili İş İnsanının Acı Günü! Kayserili İş İnsanının Acı Günü!

Her iki şirketin başarı ve mükemmellik öykülerinin de ilham verici olduğunu ifade eden KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, destekleri ve ev sahipliği için her iki firmaya da teşekkür etti. Murat Başyazıcıoğlu şöyle konuştu: “Gezi kapsamındaki kurumlardan Kordsa Global de Viko da KalDer’in üyesi kurumlardır. Kordsa CEO’su Ali Çalışkan Bey şuan KalDer Yönetim Kurulu’nda yer alırken Viko Teknik Bölümler Direktörü Orhan Ünal Bey de bir önceki dönemde KalDer Yönetim Kurulu’nda idi. Teknik gezi talebimizi ilettiğimizde her ikisi de KalDer üyeleri ile deneyimlerini çok keyifle paylaşacaklarını ifade ettiler. Onlara üyelerimiz adına müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz. Sizlerin de bildiği gibi Kordsa, araç lastiklerinin içinde bez şeklinde güçlendirici bir malzeme olan kord bezi üretmektedir. Bir Sabancı Holding iştiraki olarak 1973’te kurulan Kordsa, dünyanın önde gelen endüstriyel naylon ve polyester iplik, lastik kord bezi ve tek kord üreticisidir. Dünyada üretilen her iki otomobil lastiğinden biri ve her üç uçak lastiğinden ikisi Kordsa tarafından güçlendirilmektedir. Türkiye'de pazar lideri olan Kordsa, lastik güçlendirme sektöründe dünya pazarlarında da lider konumdadır. 1980 yılında üretime geçen VİKO’nun doğuşu ise 1966 yılına dayanmaktadır. Viko, 2014 yılı Mart ayından itibaren Dünya Teknoloji Devi Panasonic Corporation′a bağlı olarak faaliyetlerini yürütme. VİKO by Panasonic, İstanbul’da 56 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin sektöründeki en büyüğü olarak tanımlanan tesislerinde elektrik enerjisinin aktarılması, kullanılması ve daha kolay sunumu amacıyla çözümler üretmekte. Türkiye′nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde yer alan Viko, BST Bakanlığı onaylı ilk AR-GE Merkezine sahiptir” diye konuştu. 

Teknik geziye katılan KalDer Kayseri Temsilcisi Salih Yalçın ise her iki kurumun KalDer’in, EFQM Mükemmellik Modeli kriterlerini baz alarak ulusal düzeyde düzenlediği Türkiye Mükemmellik Ödül sürecinde ödül almış kurumlardan olduğunu hatırlatarak, kurumların TPM, Yalın, Kaizen gibi sahada verimlilik artırıcı çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulunduğunu belirtti. Özellikle Vİko’nun model uygulamaları ve Kordsa’nın bireysel öneri sistemi ve buna bağlı ödül sisteminin katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendiğini belirtti. 

Salih Yalçın, paylaştıkları anketlerle katılım sağlayan her bir üyenin teknik gezi ile ilgili yorumlarını aldıklarını; geri bildirimlerin oldukça memnun edici olduğunu belirtti. Geçen yıl aralarında Hugo Boss, Vestel, Nilüfer Belediyesi, Yeşim Tekstil’in de yer aldığı 8 farklı kuruma teknik gezi düzenlediklerini belirten Yalçın, bu yıl da Türkiye’nin önde gelen kurumlarına düzenleyecekleri gezilerle üyelerinin TKY bakışına katkı sağlamayı planladıklarını ifade etti.