Son dönemlerde gerilen Türkiye-ABD ilişkilerinin ardından döviz kurlarındaki dalgalanma piyasalara olumsuz yansımıştı. Türkiye de ABD’ye resti çekmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin elektronik ürünlerine boykot çağrısı yapmıştı.

Erdoğan’ın boykot çağrısının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYTUR sosyal tesislerinde Amerikan menşeli yiyecek ve içeceklerin satılmayacağı bildirildi.

Ayrıca Erdoğan’ın çağrısı üzerine Dolar ve Euro ile altınlarını bozdurmak için Kazancılar Çarşısı’na akın eden vatandaşlar tarafından çarşıda yoğunluk yaşanırken, birçok mağaza da ABD ürünlerini satmadıklarını duyurdu.

Kayseride ABDyi boykot seferberliği1

Kale çarşısında bir mağaza da ‘Türk Lirası’na tam güven, indirimlere tam gaz devam’ yazılı pankart asarken, bazı mağazalar da Iphone satışlarının durdurulduğunu duyurdu.

Kayseri'ye yapılacak 800 yataklı hastane 2030 yılında bitecek! Kayseri'ye yapılacak 800 yataklı hastane 2030 yılında bitecek!

Kayseride ABDyi boykot seferberliği2