Narin’in ‘Histopatoloji' Raporunda Kan Donduran Detay: Narin’i Arkadan Koluyla Sararak… Narin’in ‘Histopatoloji' Raporunda Kan Donduran Detay: Narin’i Arkadan Koluyla Sararak…

Toplantıda Kayseri, Sivas, Yozgat illerinden Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlükleri, belediyeler, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkârlar birliği, üniversiteler, halk eğitimi merkezleri, İŞKUR il müdürlükleri, kalkınma ajansları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya gelecek. Önceki Öğrenmelerin Tanınması (ÖÖT) konusunda proje kapsamında yürütülen çalışmalar açıklanarak, bu kapsamda ilk aşama olarak, Kayseri’de iki alanda mesleklerini icra eden dört adaya belgeleri verilecek.

Toplantı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, “ÖÖT sisteminin amacı, örgün veya yaygın eğitim dışında bireylerin serbest öğrenme yollarıyla kazandıkları öğrenmelerin tanınarak belgelendirilmesidir. Bu kapsamda, MEB tarafından yürütülen HBÖ projesinde, bir dizi eğitim ve çalıştaylar gerçekleştirilerek pilot illerde ÖÖT danışmanları ve ÖÖT değerlendiricileri eğitilmiştir” dedi.

Yılmaz toplantı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak, toplumun her kesiminden bireyleri eğitim fırsatlarından faydalanmaları konusunda motive etmek, kapsamlı bir Hayat Boyu Öğrenme sistemi için ilgili düzenlemeleri geliştirerek daha nitelikli işgücü yetişmesine katkı sağlamak ve istihdam edilebilirliği artırmayı hedefleyen Proje; 43 ilde devam ediyor.

Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi’nin amacı; her tür öğrenmeye değer vermek için tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin öğrenme fırsatlarına erişimlerini desteklemek, AB uygulamaları doğrultusunda ve Hayat Boyu Öğrenme perspektifinde kurumsal bir kapasite oluşturmaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Avrupa Birliği’nin eş finansman sağladığı Projenin faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı; Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’dır. Proje Bütçesi 7.4 Milyon Avro’dur.

Proje, Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nde yürütülmekte ve 12 NUTS II bölgesinden 43 ili kapsamaktadır. Bölgesel koordinasyon ofisleri Kayseri, Şanlıurfa ve Erzurum’da açılmıştır. Pilot iller Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kars, Van, Kayseri, Malatya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’dir.”