AK Parti Milletvekili’nden Kayseri için ticari hamle! O ülkeden gelecekler AK Parti Milletvekili’nden Kayseri için ticari hamle! O ülkeden gelecekler

Bir dizi ziyaret ve açılış için memleketi Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri yeni Valisi Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti.

CHP'Lİ TANRIKULU'NA ÖZHASEKİ'DEN CEVAP

Ziyaret sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sur’daki eylem planlarını evleri yıkılan insanlara ev vermek, tarihi alanları restore etmek ve Sur’u yaşanacak hale getirmek olarak açıklayan Bakan Özhaseki, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısındaki, “Sur’da eylem planı tehcir, sürgün ve kıyım planıdır” açıklamalarına şu sözlerle cevap verdi: “Bir taraftan PKK’lılar gelip insanları evlerinden edecek, her tarafı yıkacak, dökecekler, masum insanları öldürecekler, güvenlik güçlerimizi şehit edecekler, bütün evleri bombalayıp gidecekler. Sonra da biz gelip bu mağdur insanlara evini vermeye kalkacağız, siz de utanmadan tehcirden bahsedeceksiniz. Bunları Allah çarpar diyeceğim ama o PKK’lı tiplerin zaten hiç maneviyatı olmadığı için tesir etmez onlara. Ramazan günü Müslüman'a tesir eder bu sözler. Adamların hiçbir tarafında maneviyat, kutsal yok ki zaten. Yalanının biri bin para… Hem her tarafı yıkıp döküyorlar, hem binlerce insanımızı öldürüyorlar, hem şehitlerimiz var; biz de gidip yaraları sarmak için eylem planı yapıyoruz. Sağdan soldan, ‘Buraya çivi çaktırmayız, hatta bunlar gelip evleri boşaltacaklar AVM’ler yapacaklar, zenginlere peşkeş çekecekler’ diye sesler geliyor. Bu kadar yalan furyasının olduğu bir düzenbaz ortam herhalde bir tek orada PKK’lıların arasında ve onların siyasi uzantıları arasında olabilir. Onlara gerekli cevabı vererek işimize bakıyoruz. Şu anda yapacağımız iş oradaki yaraları sarmak ve vatandaşın evini vermek.”

"GÖREVDEN ALACAK KANUN HAZIR'

Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Vezneciler’deki bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve yaşamını yitiren teröristin cenazesi törenine katılan ve tabutunu omuzlarda taşıyıp, slogan atanlar için, "Bunlar, sadece cenazeye omuz verseler, onun dışında neler yapmıyorlar ki? Araçlarında silah taşıyorlar, ne kadar tip varsa onları barındırıyorlar. Belediyeleri, devletten parayı alıyor, yatırım yapmaları lazım ama yapmıyorlar. O paraları daha çok işçi ücretleri olarak ödüyorlar. Taşeronluk vasıtasıyla hizmet satın alıyorlar güya bunlar. Dışarıdan eleman ve işçi alamadıkları için bu yolla paraları yine onlara aktarıyorlar. Yatırım yapmaları gerekiyor ama hiç yatırım yapmıyorlar. Parayı olduğu gibi devletten alıyorlar, sonra o parayı güya işçilerine, çalışanlarına maaş olarak ödüyorlar. Buna hiç göz yumulmaz, bu doğru değil. Teröre ilişen belediye başkanı görevden alınır. Bu kanun maddesi hazır, geliyor zaten. En çok korktukları da o dokunulmazlık zırhının kalkması ve bu hazırladığımız madde. Daha önceden efeleniyorlardı, (Dokunulmazlıklarımızı kaldırın, neden korkumuz var bizim) diyorlardı. Hatta tek tek de dilekçe veriyorlardı, (dokunulmazlığımızı kaldırın) diye. İş ciddiye binince, başladılar yan taraftakilerden yardım istemeye. Sonra ülke çapında, sonra Avrupa'da, şimdi de ağa babalarının yanında ağlamaya başladılar. Evet, suç işledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını görecekler. Teröre destek verdilerse, bedelini ödeyecekler" dedi.

"DİYARBAKIR’DA 3 BİN 400 KONUT İNŞA EDİLİYOR"

Bunun yanı sıra, Diyarbakır Üçkuyular Mevkiinde 3 bin 400 konutluk TOKİ inşaatlarının başladığını ve yıl sonuna kadar teslim edileceği müjdesini veren Özhaseki, “ Sene sonuna yetiştirdiğimizde şu anda otellerde, başka yerlerde misafir ettiğimiz insanların barınmasını sağlayacağız. Silopi’de inşaatlarımıza başladık, diğer yerlerde rezerve alanlarımızı tespit ettik. Bakanlık olarak oradaki zarar tespitini yapıyoruz, hak sahiplerini tespit ediyoruz, ev ne kadar isteniyor bunu tespit ediyoruz, sonra oradan hazine yeri bulup ev yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar gayret eder, uğraşırken; bütün bakanlarımız şimdi o bölgede iftar ederken milletvekillerimiz, STK’larımız, parti teşkilatlarımız, Güney Doğu’ya adeta seferberlik ilan edip oradaki gönül iklimini inşa etmeye çalışırken, tabi ki bu tür yalanların söylenmesi bizi üzüyor ama biz bunlara aldırış etmeden yolumuza bakacağız. “ diye konuştu.

“HIZLI TREN MESELESİNDE PROJE İHALESİ YAPILDI”

Özhaseki, Kayseri’de yapılacak olan projelerle ilgili de bilgi verdi. Yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte Yamula, Develi Gıcık Tüneli ve Bahçelik Sulama Barajı’na hız verileceğini kaydeden Bakan Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde söz verdikleri hızlı tren projesinin devam ettiğini vurguladı. Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hızlı tren meselesinde proje ihalesi yapıldı. 2 seneye yakın sürenin yarısı neredeyse geçti. Önümüzde yaklaşık 1 yıl daha süre var. Önemli olan proje çıktıktan sonra onu yatırım programına aldırıp işe başlatmak. Doğu’ya doğru giden trenin yaklaşık 160 kilometresini birlikte kullanacağız. Şu anda bizim için 160 kilometrelik mesafe zaten yapılıyor. Sadece Kayseri’ye döndükten sonraki 170-180 kilometrelik hatla ilgili bu söylediklerimiz. Gelecek sene temel. Bu konuda aksaklık ya da geri dönmek yok. Ama bu işler zamana muhtaç olan işler."